• Publicatie 13-04-2017

Verkorte opleiding nijntje Beweegdiploma 13 mei in Apeldoorn

Op zaterdag 13 mei 2017 vindt er in Apeldoorn een verkorte opleiding voor het aanbieden van het nijntje Beweegdiploma plaats. Deze opleiding is verplicht als je aan de slag wilt met het nijntje Beweegdiploma, een programma voor de jongste jeugd (3-6 jarigen).

Waarom het nijntje Beweegdiploma?
In de eerste levensjaren vindt bij kinderen de grootste motorische ontwikkeling plaats. In deze periode komen namelijk verbindingen en vertakkingen van de hersencellen tot stand. Een goed motorisch fundament is van sterke invloed op de fysieke en mentale gesteldheid. Het is dan ook belangrijk om hierop in te spelen. Zodra een kind kan lopen zijn speelse manieren van bewegen noodzakelijk. Het nijntje Beweegdiploma is een basis voor alle sporten. In de lessen zitten alle motorische vaardigheden verwerkt die nodig zijn ter voorbereiding van welke sport dan ook. Maar dat niet alleen. Er wordt spelenderwijs met beweegactiviteiten gewerkt aan de motorische, sociale en cognitieve ontwikkeling van het jonge kind. Hiermee wordt bijgedragen aan een verantwoorde ontwikkeling van het kind, wat voor een kind weer bijdraagt aan betere (leer)prestaties en het ervaren van het plezier van bewegen. 

Nevobo steunt het nijntje beweegprogramma en organiseert daarom in samenwerking met de KNGU een verkorte opleiding. Deze opleiding is bedoeld voor trainers met een VT2 opleiding. Mocht je geen VT2 opleiding hebben, maar wel andere relevante ervaring, dan kun je een uitzondering aanvragen via marit.schepers@nevobo.nl 

Datum: zaterdag 13 mei 2017
Tijd: van 10.00 tot 17.00 uur
Locatie: Sportzaal het Kristal, Citroenvlinder 87, 7323 RC Apeldoorn
Kosten: 156 euro inclusief koffie/thee
Inschrijven: via www.kngucampus.nl 
Contactpersoon: Marit Schepers (marit.schepers@nevobo.nl

Wil je eerst graag meer informatie over het programma? Klik dan hier.