Bied jongeren een mooie kans met MDT  - Next Generation Volleyball Coaches

Bied jongeren een mooie kans met MDT - Next Generation Volleyball Coaches

Gepubliceerd op 15 april 2024

Wil jij jongeren tussen de 12 en 30 jaar in de club de kans geven zich te ontwikkelen naast het volleybal? Met MDT – Next Generation Volleyball Coaches kunnen ze hun talenten ontplooien, een maatschappelijke bijdrage leveren en zich inzetten voor de vereniging!

MDT-NGVC

Met het programma Maatschappelijk Diensttijd - Next Generation Volleyball Coaches (MDT-NGVC) kunnen jongeren zich ontwikkelen in besluitvormende rollen zoals trainer, coach en TC-lid. Ze worden hierin ondersteund door een vrijwilliger van de club. Het programma loopt van september t/m november, waarbij we aftrappen met een inspirerend webinar en afsluiten met een activiteit op Papendal, het Topsportcentrum van Nederland. Dit is dé plek waar onze nationale volleybalteams dag in dag uit trainen. Naast een workshop gegeven door een van de trainers van de nationale teams, is er volop ruimte om vragen te stellen. Daarnaast krijgen de jongeren een exclusieve rondleiding over het complex, inclusief alle faciliteiten, en geniet ze van een lunch in het restaurant tussen de topsporters.

Wat wordt er van de club verwacht?

  • De club dient één of twee begeleiders aan te stellen om de jongeren te ondersteunen en begeleiden.
  • Halverwege het programma nemen de begeleiders deel aan een intervisie met collega-begeleiders van andere clubs, waar ze ervaringen kunnen delen en van elkaar kunnen leren.
  • De club/begeleider nodigt jongeren uit om deel te nemen aan het programma.
  • Jongeren gaan een (gratis) opleiding/cursus volgen. Daarnaast gaan ze een groep training geven of aan de slag in de Technische Commissie.
  • De begeleider en jongeren nemen deel aan de afsluitende activiteit op Papendal.

Doe mee!

Er is beschikbaarheid voor 100 jongeren, verdeeld over 20 clubs (ca. 5 jongeren per club). Voor begeleiders is er een vergoeding van € 100 per jongere. Heeft jouw club interesse om dit programma aan te bieden aan jeugdleden binnen de club? Maak dit dan kenbaar bij jouw Accountmanager! De vooraanmelding loopt tot 1 juni 2024.

Over MDT

Maatschappelijk Diensttijd (MDT) biedt jongeren tussen de 12 en 30 jaar de kans om hun talenten te ontwikkelen, mensen te ontmoeten buiten hun leefwereld en iets te doen voor een ander en/of de samenleving.

Wil je meer weten? Neem dan contact op met
Dorien Tenhaeff

Dorien Tenhaeff

Projectleider