In memoriam: Jaap Akkerhuis

In memoriam: Jaap Akkerhuis

Gepubliceerd op 5 april 2024

Afgelopen week ontvingen wij het verdrietige bericht dat oud-bondscoach Jaap Akkerhuis op 87-jarige leeftijd is overleden.

Jaap heeft zich jarenlang ingezet voor volleybal in binnen en buitenland. Jaap, voormalig speler van het nationale jeugdteam en bondscoach van de dames, heeft zich met enorme toewijding ingezet voor de sport. Hij deelde zijn kennis en ervaring als trainer bij meerdere volleybalverenigingen, waaronder Be Fair Volleybal, Radius in Gouda, en Rentokil uit Zevenhuizen. Met Rentokil behaalde hij het Nederlands kampioenschap.

Zijn toewijding reikte verder dan de Nederlandse grenzen. Sinds 1997 zette Jaap zich in Rwanda in voor de ontwikkeling van volleybal, waar hij in samenwerking met Robert Bayigamba, de voorzitter van de Rwandese volleybalbond, een omvangrijk opleidingsprogramma voor coaches opzette. Dit initiatief bereikte meer dan tweeduizend scholen door het hele land. Daarnaast introduceerde Jaap in Rwanda zitvolleybal voor kinderen en volwassenen met een handicap. Zijn verdiensten bleven niet onopgemerkt. In 2014 werd Jaap benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

De Nevobo is Jaap heel dankbaar voor alles wat hij voor het volleybal heeft betekend. We wensen zijn familie veel sterkte met dit grote verlies.