Zeventien licentieaanvragen Eredivisie toegewezen

Zeventien licentieaanvragen Eredivisie toegewezen

Gepubliceerd op 5 april 2024

De Nevobo heeft voor het nieuwe Eredivisie-seizoen (2024/2025) zeventien licentieaanvragen toegewezen: negen bij de dames en acht bij de heren.

De licentieaanvragen zijn beoordeeld door een hiervoor aangewezen team van experts. Op basis van het advies van het expertteam heeft de Nevobo licenties toegekend aan de onderstaande clubs.

Clubs/organisaties met Eredivisielicentie 2024/2025

Dames Heren

Friso Sneek

Active Living Orion

Apollo 8

Draisma Dynamo

Visser Assen/Sudosa-Desto

Nova Tech Lycurgus

Djopzz Zwolle Topvolleybal

Numidia VC Limax

Draisma Dynamo

Sliedrecht Sport

De Hollandse Pot Enzo VV Utrecht

Simplex SSS

Sliedrecht Sport

Prima Donna Kaas Huizen

SOMAS/Activia

Scherp in Packaging ZVH

Peelpush

Twee teams keren niet terug in de Eredivisie
Twee teams uit de huidige Eredivisie hebben laten weten geen nieuwe licentie te willen aanvragen of hebben deze op een later moment weer ingetrokken. Op 31 januari maakte Voltena bekend  in het nieuwe seizoen een stapje terug te doen en geen nieuwe licentieaanvraag in te dienen.

Deze week heeft VoCASA laten weten een zelfde keuze te maken. Ook zij zullen komend seizoen deel gaan nemen aan het hoogste amateurniveau, de Superdivisie heren. Aan dit besluit liggen onoverkomelijke financiële uitdagingen ten grondslag. De komende jaren wil de vereniging werken aan de groei van zowel het sponsornetwerk als aan talentontwikkeling in de regio om zo met een stevige basis weer terug te kunnen keren naar het hoogste niveau.

Wil je meer weten? Neem dan contact op met
Hans de Vos

Hans de Vos

Manager Nationaal Servicepunt