Gratis aanbod begeleiding diversiteit en inclusie voor jouw club
Veilig Sport Klimaat

Gratis aanbod begeleiding diversiteit en inclusie voor jouw club

Gepubliceerd op 9 april 2024

Vanaf nu kunnen volleybalclubs aan de slag met het speciale aanbod over diversiteit en inclusie: ‘Onze club is van iedereen’. In samenwerking met NOC*NSF en negen andere sporten kunnen clubs gratis een trajectbegeleiding volgen en gebruikmaken van verschillende interventies zoals een theatervoorstelling en VR-experience.

Om clubs te helpen om een mooie volgende stap te zetten om toe te werken naar een inclusieve sport zijn we vanaf november 2023 gestart met Onze club is van iedereen. Binnen dit project kunnen volleybalverenigingen aan de slag met procesbegeleiding en is er concrete ondersteuning mogelijk op het gebied van het thema diversiteit en inclusie. Zo krijg je binnen je club nog meer oog voor drempels die mensen kunnen ervaren en handvatten hoe je kunt zorgen dat je club echt een plek wordt en blijft voor iedereen.

Aanpak en ondersteuning

Via het trainingsprogramma voor clubs kunnen we jou helpen met de thema’s diversiteit en inclusie. Dit programma is gericht op bewustwording binnen de sportclub, op het gezamenlijk bepalen en handhaven van de norm “Hoe gaan we met elkaar om?” en op het concreet helpen van bestuurders, trainer-coaches en scheidsrechters hoe dit in de praktijk invulling te geven. Als club doorloop je een aantal stappen op basis van een specifieke behoefte en de huidige situatie. Elke club begint met een intake door een procesbegeleider die jouw club gaat helpen. Daarna zijn er diverse ondersteuningsmogelijkheden die passen bij jouw situatie.

Zet inclusie en diversiteit op de agenda!

Is inclusie en diversiteit binnen jouw vereniging een thema waar over gesproken wordt? Via deze weg roepen we iedereen op om het thema voor de agenda van het bestuur binnen jouw club aan te dragen.

Wil je direct starten? Vul dan onderstaand formulier in, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op om te kijken wat het beste bij jullie situatie past. In dit formulier kun je ook aangeven als je meer wilt weten over de vier V’s van sociale veiligheid.

Aanbod intervisies

Er zijn versschillende interventies beschikbaar die op de club ingezet kunnen worden, waaronder een VR-experience, een theatervoorstelling en diverse workshops. Klik op onderstaande button om alle interventies binnen ‘Onze Club is van Iedereen’ te bekijken.

Wil je meer weten? Neem dan contact op met
Maaike Rouw

Maaike Rouw

Projectleider Inclusie