Overgang naar nevobo.nl voor registraties van certificaten per 1 mei 2024

Overgang naar nevobo.nl voor registraties van certificaten per 1 mei 2024

Gepubliceerd op 25 april 2024

Per 1 mei 2024 worden diploma’s, licenties en certificaten niet langer geregistreerd in Sportlink, maar uitsluitend op Nevobo.nl. Deze aanpassing wordt doorgevoerd om het proces van licentieverlenging voor scheidsrechters en trainers, de automatisering van diplomaregistraties en het maken van certificaten te versnellen. Dit leidt tot een verbeterde dienstverlening voor onze leden.

Vanaf 1 mei stopt de Nevobo met het registreren van diploma's, certificaten, en licenties in Sportlink. Alle door Nevobo uitgegeven certificaten en diploma’s zullen gefaseerd uit Sportlink worden verwijderd. Dit maakt dat vanaf 1 mei de gegevens in Sportlink niet meer volledig betrouwbaar zijn. Alle juiste gegevens zijn al beschikbaar op Nevobo.nl, waar leden ze gemakkelijk kunnen vinden en downloaden in hun account onder het tabblad 'ledenadministratie’ en dan het kopje ‘diploma’s en certificaten'.

Wat verandert er voor verenigingen?

Vanaf 1 mei wordt het administratieve proces voor verenigingen aangepast: de invoer van certificaten, inclusief de Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG), wordt verplaatst naar Nevobo.nl. In de handleiding vind je een gedetailleerde, stapsgewijze uitleg over hoe je deze certificaten kunt registreren.

Op Nevobo.nl is het eenvoudig om leden te controleren op de aanwezigheid van vereiste diploma’s, licenties, en certificaten. De informatie was al beschikbaar en blijft wat dat betreft ongewijzigd: alleen de mogelijkheid om zaken toe te voegen is nieuw.

Beleid voor niet-Nevobo Leden

De registratie op Nevobo.nl is alleen mogelijk voor Nevobo leden. Registratie van certificaten voor niet-leden dient in een alternatief systeem plaats te vinden. Sportlink blijft bruikbaar voor het registreren van certificaten voor niet-Nevobo leden, maar deze informatie wordt niet gesynchroniseerd met Nevobo.nl.

Vragen

Heb je vragen? Neem gerust contact op via volleybalacademie@nevobo.nl.