Henri van Schijndel (Foto | Bart van Overbeeke)
  • Publicatie 25-04-2018

Henri van Schijndel ontvangt lintje

Van Schijndel werd onderscheiden als dank voor zijn jarenlange inzet als volleybaltrainer

Het heeft Zijne Majesteit de Koning behaagd om Henri van Schijndel voor zijn verdiensten als volleybaltrainer te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Hij kreeg de onderscheiding zaterdagavond uitgereikt door locoburgemeester Frans Stienen van Helmond. De Helmonder is momenteel trainer van het Eindhovense Hajraa Heren 1, waarmee hij vorige week kampioen werd in de derde divisie. Van Schijndel kreeg zijn onderscheiding uitgereikt na afloop van de met 4-0 gewonnen wedstrijd tegen Nuvoc.

Sinds zijn jeugd is Henri van Schijndel intensief betrokken bij de volleybalsport. Eerst als speler in onder meer de toenmalige eredivisie en later als trainer en coach. Hij was trainer van vele volleyballiefhebbers (top en recreatief) in het zuiden van het land. Dit deed hij 40 jaar lang bij verschillende verenigingen.

De Helmonder heeft veel verenigingen voorzien van een nieuw technisch kader en beleidsplannen waar nu nog steeds de vruchten van worden geplukt. Tevens heeft hij zich lange tijd ingezet als Nevobo Steunpunt trainer en daarvoor als districtstrainer bij het toenmalige district 22.

Al deze verdiensten waren voor Zijne Majesteit de Koning aanleiding om de heer H.J.G. van Schijndel te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.