• Publicatie 30-04-2018

Clubmetingen 2018

Meten is weten, dat geldt ook voor een sportvereniging die zo goed mogelijk in wil spelen op de behoeften van haar leden en haar omgeving.

Onderzoek is daarvoor hét middel. Al sinds 2000 doet NOC*NSF onderzoek onder sportclubs en andere sportaanbieders. Met als doel kennis te vergaren om de sport te organiseren op een manier die aansluit bij de behoeften van clubs.

Door het invullen van een of meerdere vragenlijsten draag je bij aan de clubmetingen (divers sportonderzoek) die vanuit de sportbonden en NOC*NSF worden georganiseerd. In samenwerking met onder andere ook gemeenten wordt geprobeerd zo goed mogelijk inzicht te krijgen in de stand van zaken bij sportclubs. NOC*NSF probeert de sportclubs in Nederland optimaal te ondersteunen en ontwikkelen en zoveel mogelijk Nederlanders te laten genieten van sport!

Ben jij bestuurder van een sportvereniging of eigenaar van een sportclub en zou jij jouw club willen vergelijken met andere sportclubs in Nederland? Via de quickscans (korte vragenlijsten) genaamd 'Basis op orde' en 'Open en ondernemend' krijg je in korte tijd inzicht hoe de sportclub scoort ten opzichte van andere sportclubs in Nederland.

Daarnaast is het mogelijk om, aanvullend op de quickscans, specifieke scores te zien op gebied van de accommodatie, het beleid, het (sport)aanbod, het kader/personeel, de sfeer en cultuur, de financiën, de leden/omgeving en samenwerkingen.

Zelf deelnemen aan onderzoek biedt jouw eigen club ook concrete voordelen. Zet hier de eerste stap. Een aantal voordelen op een rij:

  • Je krijgt inzicht in de stand van zaken binnen jouw sportclub én de mogelijkheid om deze te vergelijken met andere sportclubs in Nederland of jouw regio;

  • Via de clubmetingen-portal heb je toegang tot een online dashboard met managementinformatie voor jouw sportclub;

  • Betere ondersteuningsmogelijkheden van jouw sportbond of andere regionale/lokale ondersteuningsorganisaties door meer kennis over stand van zaken, behoeften en knelpunten binnen sportclubs;

  • Je ontvangt een beloning voor deelname aan het onderzoek en je kunt jouw leden hierin laten participeren voor nog meer inkomsten. Zie www.clubdoel.nl voor meer informatie.