De aanstaande CMV-spelregelwijzigingen zijn vooral bedoeld om het spelplezier et vergroten (Foto: Ronald Hoogendoorn)
  • Publicatie 14-02-2017

4 Clubs met maximaal aantal teams naar halve finales NOJK

Grote kanshebbers voor Jaap van Kasteel trofee

Vorige maand volleybalden honderden jeugdteams in acht categorieën voor de 265 startbewijzen voor de volgende ronde van de Nationale Open Jeugd Kampioenschappen. Sliedrecht Sport plaatste zich met het maximale aantal van acht teams voor de halve finales van aanstaande zaterdag, evenals Seesing Personeel Orion, Sudosa-Desto en VV Alterno. Avior, Next Volley Dordrecht, Prima Donna Kaas, SV Dynamo Apeldoorn en Taurus treden zaterdag met zeven teams aan, VC Sneek is met zes halve finaleteams ook goed vertegenwoordigd. Al deze clubs maken een reële kans op het winnen van de Jaap van Kasteeltrofee voor de vereniging met de beste overall prestatie.

Overzicht clubs met meeste halve NOJK-finalisten
Vereniging
Plaats
Aantal
teams


Ingeschreven
In HF ronde
Seesing Personeel Orion
Doetinchem
8
8
Sliedrecht Sport
Sliedrecht
8
8
Sudosa-Desto
Assen
8
8
VV Alterno
Apeldoorn
8
8
Avior
Deventer
8
7
Next Volley Dordrecht
Dordrecht
8
7
Prima Donna Kaas
Huizen
8
7
SV Dynamo Apeldoorn
Apeldoorn
8
7
Taurus
Houten
8
7
VC Sneek
Sneek
7
6


De Jaap van Kasteel ging sinds 2002 vier keer naar SV Dynamo en vier maal naar Alterno. Sliedrecht Sport won hem vorig jaar voor de derde keer in haar geschiedenis.

216 Teams plaatsten zich via de voorronde op 7 januari en de extra tussenronde op 29 januari voor de halve finales. Samen met de 28 vrijgestelde A- en B-teams en de 21 CMV jongensteams die geen voorronde speelden zijn dat 265 teams die zaterdag om de 64 felbegeerde finaleplaatsen volleyballen.