Bron: Fotohoogendoorn
Bron: Fotohoogendoorn
  • Publicatie 19-01-2023

Een hechte groep maakt een sterk team

Volgens Vera Koenen is groepsdynamiek belangrijk voor het behalen van succes. In het magazine ‘De trainer ziet het verschil’ vertelt ze hoe zij aandacht geeft aan het teamproces.

Voor Vera Koenen, actief als talenttrainer van meiden A en B van Prima Donna Kaas Volleybalschool, is aandacht voor het groepsproces van essentieel belang voor resultaat op het veld. Dat heeft ze tijdens haar eigen carrière als speler (298 interlands) ervaren en tegenwoordig geeft ze die kennis als coach door aan haar teams.   

Koenen: “Als je samen je grenzen verlegt en tranen laat, word je een hechte groep.” Ook vindt ze het belangrijk dat iedere speler binnen het team zijn/haar eigen rol heeft. Koenen coacht alleen waar nodig. “De spelers weten dat ik achter ze sta, maar ik geef ze wel af en toe een duwtje.”  

Benieuwd naar het volledige artikel? Klik hier.

Magazine: 'De trainer ziet het verschil'  
Jij als trainer maakt iedere training en wedstrijd een verschil. Je probeert jouw spelers te inspireren, motiveren en te ontwikkelen door middel van tips en aanwijzingen. Daarbij heb je ook aandacht voor het creëren van een team- of groepsgevoel. Jij zorgt ervoor dat iedereen zich op zijn plek voelt en dat niemand wordt uitgesloten. Om je daarbij te helpen, is het verhaal van inspirerende trainers, hun aanpak en verschillende spelvormen verzameld in het nieuwe magazine ‘De trainer ziet het verschil'.

Lees hier het hele magazine.   

Het magazine ‘De trainer ziet het verschil’ is tot stand gekomen als onderdeel van het Amsterdams Sportakkoord en het programma Werken aan een Positieve Sportcultuur in Amsterdam. Het is een coproductie van de Gemeente Amsterdam, stichting Pride and Sport en All-in.