RookvrijeGeneratie.nl
RookvrijeGeneratie.nl
  • Publicatie 07-09-2022

Bekende sporters voor rookvrije sport

Bekende sporters doen mee aan de NOC*NSF-campagne 'De sport wordt rookvrij. Wen er maar aan'.

Het streven is om in 2025 in het hele land een volledig rookvrije sportomgeving te hebben. Al meer dan 2000 verenigingen zijn rookvrij. Vooral bij buitensportverenigingen is er veel animo. Binnensportverenigingen zijn al rookvrij, maar kunnen meedoen door met borden aan te geven dat ook de buitenruimte rondom de accommodatie rookvrij wordt, bijvoorbeeld de entree. Gaat het om (buiten)sportterreinen waar kinderen sporten, dan kunnen verenigingen sowieso rekenen op publieke steun. Uit onderzoek blijkt dat 87 procent van de Nederlanders groot voorstander is van een geheel rookvrije (buiten)sportomgeving voor kinderen.

Meer weten?
Check RookvrijeGeneratie.nl