fotohoogendoor.nl
fotohoogendoor.nl
  • Publicatie 31-03-2021

Wegens groot succes: extra webinars!

Speciaal voor onze verenigingen organiseerden we twee weken lang webinars waar iedereen zich gratis voor kon aanmelden. Wegens groot succes bieden we nog eens drie webinars aan! Ben jij erbij?

De Nevobo-webinarweken waren een ongekend succes. In zeer korte tijd stroomden maar liefst 540 aanmeldingen binnen van trainers, bestuursleden, Vertrouwenscontactpersonen en alle andere vrijwilligers die het volleybal een warm hart toedragen.  

“Wat een leuke serie webinars, dat mag gezegd worden!” - Rob Koper, trainer Fyrfad 

Nieuwe kansen voor alle vrijwilligers! 
Gezien de grote interesse zaten een aantal webinars binnen een no-time vol. Om nog meer vrijwilligers de kans te bieden om een van de volgeboekte webinars te kunnen volgen, hebben we de mogelijkheid gecreëerd om interesses kenbaar te maken. Totaal hebben 70 geïnteresseerden gebruik gemaakt van deze mogelijkheid. Zij zijn inmiddels op de hoogte gebracht van de openstelling van drie extra webinars: 'Bouwstenen voor een leven lang sportplezier’ en ‘Teamindelingen 2021-2022, maar hoe?’ door Ine Klösters én de webinar ‘Maak de sprong van uitvoering naar persoonlijk leiderschap’ door de BewegingVeroorzakers. 

Ook jij kunt je nu aanmelden! Let op: vol = vol. 
Ook jij krijgt nu de mogelijkheid om je aan te melden voor een van de drie webinars. Benieuwd wat er wordt behandeld gedurende de verschillende webinars? Hieronder lichten we dit graag toe. Mooie bijkomstigheid: alle webinars leveren trainers en coaches een licentiepunt op! Wees er snel bij, want voor je het weet is er geen plek meer. 

Meld je snel aan voor een of meerdere webinars! 

Webinar: Maak de sprong van uitvoering naar persoonlijk leiderschap 
Door Robert Tjoe Nij en Marlon Alvarez, organisatie en mensontwikkelaars bij BewegingVeroorzakers 
Woensdag 14 april, 19.00 – 21.00 uur  

Je worstelt af en toe met de invulling van je rol als bestuurder binnen je vereniging. Je bent druk met het oplossen van alle dagelijkse problemen en merkt hoe nodig het inbrengen van je kennis is. Je loopt de gaten dicht om de dagelijkse gang van zaken gaande te houden en merkt ook dat echte aandacht voor het besturen van je vereniging regelmatig tekortschiet. Je wilt dit anders, maar je weet nog niet hoe. Meld je dan aan voor deze webinar. Ook als je gewoon benieuwd bent hoe andere bestuurders dit aanvliegen, is deze webinar interessant voor jou. 

Webinar: Bouwstenen voor een leven lang sportplezier 
Door Ine Klösters, opleider Nevobo bij Volleybal-West  
Woensdag 21 april, 19.00 – 21.30 uur  

Als trainer wil je graag dat jouw spelers zoveel mogelijk leren, zodat ze met plezier onze sport volleybal beoefenen. Maar wat heb je daarvoor nodig buiten de volleybaltechnische aspecten? Hoe sta je eigenlijk voor de groep? En sluit deze manier wel aan bij al je spelers? Als je weet wat de drijfveren zijn van jouw spelers én je kunt daar op een goede manier op inspelen, dan heb je de bouwstenen in handen voor een leven lang sportplezier.   

Webinar: Teamindelingen 2021-2022, maar hoe?  
Door Ine Klösters, opleider Nevobo bij Volleybal-West 
Donderdag 22 april, 19.00 – 21.30 uur 

Als technische commissie (TC) heb je een bizar jaar achter de rug. Je hebt het heel druk gehad, zonder dat jouw leden uiteindelijk echt aan sporten zijn toegekomen. En nu wacht de volgende uitdaging; hoe pak je de indeling van de nieuwe teams aan na een verloren seizoen als deze? Tijdens deze webinar gaan we samen kijken naar de start van volgend seizoen. Hoe deel je de teams in? Wie kan je daarbij om hulp vragen? Welke strategie volg je als het gaat om de niveaus van de jeugd? En hoe pak je de communicatie aan? Samen met de TC-leden van andere verenigingen gaan we werken aan een vliegende en weloverwegen start! 

Meld je snel aan voor een of meerdere webinars! 

Bekijk de opnames van de Nevobo-webinarweken! 
Een aantal webinars van de Nevobo-webinarweken hebben we opgenomen en stellen we graag beschikbaar, zodat niemand iets hoeft te missen. Ook zijn de PowerPointpresentaties van de verschillende webinars terug te lezen. 

Welke webinars kan ik nu bekijken? 

  1. De webinar 'Breng jeugd in beweging’. Door het bekijken van deze webinar krijg je de benodigde handvatten aangereikt om met jouw jonge jeugd buiten te bewegen en onze sport én jouw vereniging te promoten.  
  2. De webinar ‘De waarde(n)volle club’. In deze webinar introduceert Frank van Eekeren vier typen waarde(n)creatie en laat hij zien hoe die elkaar kunnen versterken, bijvoorbeeld door slimme partnerschappen aan te gaan. Hierbij gebruikt hij sprekende voorbeelden uit de sportpraktijk.  
  3. De webinar ‘Aan de slag met Breed Motorische Ontwikkeling’. Gedurende deze webinar staan verschillende specialisten stil bij wat het betekent, wat het oplevert en hoe je dit organiseert als trainer én vereniging. Ook worden verschillende nieuwe concepten vanuit de Nevobo toegelicht. 

We hopen jou hiermee te voorzien van nieuwe kennis en inspiratie, zodat je, ondanks alle coronamaatregelen, kunt blijven doen waar jullie goed zo in zijn. Benieuwd?  

Ga naar onze pagina ‘Webinars’ en bekijk ze allemaal! 

Benut het Lokaal Sportakkoord: volg de webinar High 5!  
Tijdens de Nevobo-webinarweken heeft er ook een webinar plaatsgevonden voor Vertrouwenscontactpersonen en verenigingen die willen werken aan een veilige sportcultuur. Op de pagina ‘Webinars’ is hierover aanvullende informatie te vinden, waaronder de gegeven presentatie. Om jou de mogelijkheid te bieden om de webinar bij te wonen, kun je gebruikmaken van het Lokaal Sportakkoord binnen jouw gemeente. Binnen het Lokaal Sportakkoord volg je deze webinar via de inspiratiesessie ‘Sociale veiligheid. Om je hiervoor aan te melden, neem je contact op met de adviseur lokale sport in jullie gemeente. Weet je niet wie dit is? Neem dan contact op met jouw Nevobo accountmanager. Je vindt de contactgegevens op onze contactpagina.   

Meer weten over het Lokaal Sportakkoord en de mogelijkheden?