De mannen van VC Sudore uit Rosmalen zijn dit jaar titelverdedigers
De mannen van VC Sudore uit Rosmalen zijn dit jaar titelverdedigers
  • Publicatie 11-07-2019

Zaterdag NK Recreanten in Utrecht

Naast de nationale titel voor mix-, dames- en herenteams voor het eerst een aparte categorie voor Masters-teams

Aanstaande zaterdag 13 juli reizen 32 recreantenteams uit het hele land af naar Utrecht voor het jaarlijkse NK Recreanten. De kanshebbers op de nationale titel werden door de vier Nevobo regio’s uitgenodigd voor het evenement. Naast de titel voor dames-, heren- en mixteams, is er dit jaar bij de dames voor het eerst een aparte titel voor teams uit de Masters-competitie te verdienen. “In de Masters spelen dames die op hoog niveau hebben geacteerd, maar door persoonlijke omstandigheden een stapje lager zijn gaan volleyballen:, legt Bob Dixon, coördinator Nationale Competitie & Nationale Kampioenschappen van de bond, uit.”Het kwaliteitsverschil met de “normale” recreantenteams bleek de afgelopen jaren erg groot. De deelnemende Masters-teams spelen deze editie nog wel tegen de andere damesteams, maar doen in die categorie niet mee om de prijzen. Ze krijgen hun eigen finale zaterdag”, legt Bob Dixon,

De wedstrijddag
14 Mixteams, 10 dames- (waarvan 3 Masters) en 8 herenteams gaan overmorgen de sportieve strijd met elkaar aan in sportcentrum Olympos. De eerste poulewedstrijden beginnen om 10 uur, na de poulefase speelt elk team om haar plek in het eindklassement. De finales om de prijzen beginnen om 16.30 uur, aansluitend volgt de prijsuitreiking. Publiek is zaterdag van harte welkom; de toegang is gratis. Klik hier voor een overzicht van de deelnemende teams, het programma en praktische informatie zoals parkeren bij Olympos. De eindklassementen van de laatste drie edities, de geldende spelregels en reglementen voor aanstaande zaterdag zijn ook te vinden op deze pagina.

Nederlandse Kampioenschap Recreanten 2019

Zaterdag 13 juli, 10.00 – ±17.30 uur
Sportcentrum Olympos
Uppsalalaan 3, Utrecht