Nieuwsafbeelding
  • Publicatie 09-07-2019

AVG Helpdesk: nóg meer vragen en antwoorden

Ruim een jaar geleden was iedereen er heel druk mee: het klaarmaken van de organisatie om te voldoen aan de nieuwe privacyregels, die sinds 25 mei 2018 van kracht zijn.

NOC*NSF en de sportbonden hebben samen met de Stichting AVG geprobeerd verenigingen daarbij te ondersteunen. Nu is er een nieuwe stap gezet in die ondersteuning: de AVG helpdesk.

De AVG helpdesk is een samenwerking tussen koepelorganisaties in de zorg, het sociaal domein, NOC*NSF en het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Door afstemming met de Autoriteit Persoonsgegevens staat er eenduidige informatie op deze website. De site is niet alleen voor sport, maar ook voor zorg en sociaal domein. Voor sommige onderwerpen, zoals bijvoorbeeld hoe om te gaan met fotografie, staat er wel informatie specifiek voor de sport tussen de onderwerpen. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact op met Nevobo en wij helpen je verder.

Q&A-site

De Q&A-site van de AVG Helpdesk vervangt het Q&A-document, welke je voorheen kon downloaden. 

Stappenplan

De vouchers, die je als club kon opvragen om het Stappenplan te volgen, zijn al door veel clubs gebruikt. Heb je wel zo'n voucher opgevraagd, maar ben je er nog niet aan toe gekomen? Let dan op! De geldigheid van de inlogcode is namelijk beëindigd per 25 juni 2019. Heb je toch nog ondersteuning nodig, dan kun je zelf bij stichting AVG voor verenigingen de toegang tot het online stappenplan verlengen voor € 60,- per jaar. 

Verlengen of aanvragen

Heb je reeds een licentie, dan kan je deze verlengen vóór 1 augustus a.s. Verlengen doe je in 3 stappen:

     
  1. Log in via https://www.avg-programma.nl/sport  op het AVG-programma
  2. In de rechterbovenhoek staat de melding dat je licentie per 1 augustus verloopt
  3. Klik op deze melding en maak je keuze tussen een licentie voor een jaar of kwartaal

Heb je nog geen licentie maar wil je wel graag gebruik maken van dit programma, ga dan naar de website van Stichting AVG voor Verenigingen via https://avg-programma.nl en meld je aan met kortingscode SPORTAVG70