Nieuwsafbeelding
  • Publicatie 29-05-2019
  • - Nevobo Zuid -

15 Teams uit regio Zuid naar NK Schoolvolleybal

De 3 beste teams van groep 4-5, groep 6, groep 7 en groep 8 plaatsen zich via Regiokampioenschappen Schoolvolleybal voor NK Schoolvolleybal op 8 juni in Houten

Sporthal Oosterbliek in Gorinchem vormde afgelopen zaterdag 25 mei het strijdtoneel voor de regiokampioenschappen Schoolvolleybal van regio Zuid. De beste teams van de lokale kampioenschappen plaatsten zich voor de regionale ronde, waar een startbewijs voor het NK, dit jaar op zaterdag 8 juni in Houten te verdienen was. De teams speelden Cool Moves Volley op verschillende niveaus. 

Groep 4 en groep 5 speelden samen voor de beker. Vijf teams speelden hun wedstrijden volgens de CMV-regels niveau 2. Met een 1e en 3e plaats in het eindklassement deed de Prins Willem Alexanderschool uit Sliedrecht zaterdag over de beste papieren te beschikken. De Vlieger uit Volkel werd tweede en kwalificeerde zich daarmee ook voor het NK.

De vijf finalisten uit groep 6 speelden op niveau 3 van het CMV. Het combinatieteam van de Vlieger uit Volkel en Den Dijk uit Odiliapeel eindigde op de derde plaats, de tweede plaats was voor de Oranje Nassauschool uit Sliedrecht. Het groep 6-team van de Koningin Wilhelminaschool uit Ouderkerk aan den IJssel werd uiteindelijk gekroond tot regionaal kampioen. 

Groep 7 speelde CMV niveau 4. In die categorie kwam de Johannes Calvijnschool uit Sliedrecht als sterkste uit de bus. Den Dijk uit Odiliapeel werd tweede, de derde plaats was voor De Schakel uit Ouderkerk aan den IJssel. 

De groep 8 teams konden kiezen uit een poule uit van niveau 4 of 6. In beide poules streden drie scholen om de regionale titel, waardoor plaatsing voor het NK al veilig was gesteld. Het ging dus om de eer. Op niveau 4 won OBS Dubbeldam uit Dordrecht, de tweede plaats was voor het team van de Koningin Wilhelminaschool uit Ouderkerk aan den IJssel. De Tamboerijn uit Gorinchem completeerde het erepodium. Binnen niveau 6 was de beker voor de Johannes Calvijnschool uit Sliedrecht. De Eben Haezerschool uit Groot-Ammers en CBS De Open Poort uit Asperen werden respectievelijk tweede en derde. 

Vanaf deze plaats een dankjewel van regio Zuid aan de teams, scholen en supporters: top dat jullie er waren en sportief speelden. In het bijzonder dankjewel aan de vrijwilligers van Volleybalvereniging Meteoor: mede dankzij jullie inzet werd het een hele leuke dag die op rolletjes liep!