Beachscheidsrechter Jelle Zwaag
Beachscheidsrechter Jelle Zwaag
  • Publicatie 27-03-2019

Fluitend met je voeten in het zand

Herinner je je het EK Beach van vorig jaar? Dat, maar dan op iets kleinere schaal ;), vindt elk weekend plaats in de nationale beachvolleybalcompetitie. Word jij onze nieuwe beachscheidsrechter?

Wie indoor 3e divisie of hoger fluit en/of minimaal 2e divisie beachvolleybalt is deze zomer, na een korte opleiding, meer dan welkom als arbiter van de nationale beachcompetitie. Met je voeten in het zand en je gezicht in de zon (en/of in de wind) beleef je geweldige toernooidagen.

Snellere leercurve
Binnen het indoor volleybal ben je meestal met één of twee officials bij een wedstrijd aanwezig, in het beachvolleybal word je aangewezen voor een toernooidag, van ’s morgens vroeg tot circa 18.00 uur. Met een groep gelijkgestemden een volle dag de arbitrage verzorgen levert een groot gevoel van saamhorigheid en gezelligheid op. Bovendien is de leercurve van een beachvolleybalscheidsrechter veel steiler, omdat je veel wedstrijden per dag fluit. De tips en tops van een scheidsrechtersbegeleider of een collega-scheidsrechter kun je meteen zelf in de praktijk brengen.

Nieuwe opleiding BVS4
In mei 2019 (weekend 4/5 mei) wordt gestart met de nieuwe opleiding Beachvolleybalscheidsrechter 4 (BVS4). De BVS4 is toegankelijk voor scheidsrechters vanaf 3e divisie en hoger en voor beachspelers met minimaal 2e divisie ervaring.

Spreekt bovenstaande je aan, heb je interesse en ambitie om op deze manier betrokken te zijn bij het beachvolleybal…. Schrijf je dan in voor de BVS4 2019! Aanmelden kan t/m 21 april 2019.
Heb je nog vragen, neem dan contact op met Sandra Scheel-van Kippersluis (sandra.scheel@nevobo.nl) op het hoofdkantoor Nevobo.