Aflevering 1: Rita Buikema
  • Publicatie 14-12-2018
  • Matthijs Schoenmaker

Nieuw: inspirerende volleybalpodcasts

Aflevering 1: Rita Buikema

Ben jij actief in de vereniging, of gewoon geïnteresseerd in volleybal en coaching en training in het bijzonder? Dan biedt de Nevobo een nieuwe mogelijkheid om je te laten inspireren door ambitieuze, succesvolle trainers/coaches die hun sporen hebben verdiend in het volleybal. 

Vanaf vandaag start een serie van vijf podcasts waarin een trainer/coach centraal staat die voor of achter de schermen van grote betekenis is voor het volleybal. In deze afleveringen vertellen ze over hun opvattingen, keuzes en levenslessen. Ook gaan ze in deze interviews in op vragen als: wat maakt je een goede trainer of coach en hoe ga je om met spelers; van de jongste bij de jeugd tot de eredivisie? Met de podcasts leer je hoe anderen het doen en waarom. Om ervan te leren. Door het over te nemen of juist niet. De makers van de podcasts zijn Ralph Tip en Mark Snijders, twee journalisten met een grote liefde voor het volleybal.

Wanneer het jou uitkomt

Een podcast is een geluidsbestand dat je kunt beluisteren op je desktop, tablet of smartphone. Het grote voordeel van deze podcasts is dat ze eenvoudig te beluisteren zijn op momenten die jou uitkomen: in de auto, trein of bijvoorbeeld in de sportschool of tijdens het hardlopen. Hiermee heb je de mogelijk om zelf te kiezen wanneer je je laat inspireren. 

Vanaf nu volgt gedurende de komende vijf weken iedere vrijdag een podcast online. Je vindt deze op onder meer nevobo.nl of in iedere podcast app. 

‘Als ouders klagen, dan heb je het als club niet goed uitgelegd’

De eerste podcast is een gesprek met Rita Buikema, een begrip in het jeugdvolleybal. Al vele jaren zet ze zich bevlogen in voor haar club Sudosa-Desto in Assen. Met een gevarieerde aanpak, zelfs bestaand uit boks- en atletiektrainingen, weet ze als geen ander ook jongens enthousiast te krijgen voor het volleybal. In de aflevering deelt Buikema haar enthousiasme voor en visie op volleybal en praat over klagende ouders (‘Als ouders klagen, dan heb je het als club niet goed uitgelegd’). Ook de spelregels in het jeugdvolleybal die wat haar betreft ‘op de schop moeten’, een oproep aan vrouwen ommeer lef te tonen en vele andere onderwerpen komen aan bod.

Beluister de eerste podcast hieronder of zoek ‘m op in jouw favoriete podcast app.