linksboven Gerard Broekema, linksonder Benno Meijer - Benno Meijer tijdens de Paralympics in 2016
  • Publicatie 04-07-2018

Twee Nederlandse scheidsrechters bij 'WK Zit'

als een "artiest" op het theaterpodium

Gerard Broekema en Benno Meijer zijn uitverkoren om te fluiten op het WK Zitvolleybal van 15 t/m 22 juli op unieke locaties in Nederland.

Beide heren zijn als internationaal Zitvolleybal scheidsrechter actief sinds 2004, toen zij de internationale cursus volgden in Kuala Lumpur in Malesië. Sindsdien hebben zij diverse belangrijke internationale toernooien gefloten, waaronder de Paralympics, WK’s, EK’s en Intercontinentalcups over de hele wereld. Maar ondanks hun jarenlange ervaring is dit pas het tweede grote internationale toernooi waarbij zij beiden fluiten. Het WK in Oklahoma in 2010 was de eerste keer samen.

Broekema is aangewezen voor het vrouwentoernooi en meldt zich op 12 juli in Arnhem. Meijer gaat aan de slag bij het mannentoernooi in Venlo.

Voordat de eerste wedstrijden starten op 15 juli zullen de voorbereidingen van de beide arbiters bestaan uit in ieder geval een theoretische toets, de technical meeting, een referee meeting en een praktijktraining.

Net als voor de spelers is het voor de arbitrage ook speciaal om aan het WK Zitvolleybal deel te mogen nemen. Voor alle wedstrijden wordt het theaterpodium betreden en kan het publiek toekijken vanuit "het rode pluche".

"Het is natuurlijk een drukke periode in Nederland, omdat er naast het WK Zitvolleybal ook een EK beachvolleybal en een EK jongens <20 wordt gespeeld. Toch hopen we dat er veel liefhebbers naar het zitvolleybal komen kijken. Het is spectaculair, snel en de absolute wereldtop is in ons eigen kikkerlandje te bewonderen. Misschien raken andere scheidsrechters wel geïnteresseerd in deze sport. Wij zijn van mening dat we, mede door het fluiten van zitvolleybal (op internationaal niveau) completere en betere scheidsrechters zijn geworden. Wij kunnen het dus zeker aanraden, zeggen Benno en Gerard met een grote glimlach”.

Wij wensen Gerard en Benno ontzettend veel plezier en succes toe bij het WK zitvolleybal, geniet ervan!
En wil je één van deze "artiesten" gaan bewonderen in het theater, check het programma en koop je ticket hier.