Nieuwsafbeelding
  • Publicatie 30-03-2018

Regiomanager Teun Jan Scheer overleden

Teun Jan werkte al sinds de jaren tachtig voor de bond, voornamelijk als regiomanager in Noord-Nederland

Vanochtend bereikte de Nevobo het trieste nieuws dat Teun Jan Scheer op 62-jarige leeftijd is overleden. Teun Jan werkte al sinds de jaren tachtig voor de bond, voornamelijk als regiomanager in Noord-Nederland. Hij kampte al enige tijd met gezondheidsproblemen, maar zijn overlijden overvalt iedereen.

Teun Jan Scheer is een zeer bekende persoonlijkheid in de Nederlandse volleybalwereld, met name in Noord-Nederland. De voormalige scheidsrechter begon in de jaren tachtig aan zijn carrière bij de Nevobo, waar hij regiomanager was op het kantoor in Aduard, en later in Heerenveen. In zijn laatste periode was hij verantwoordelijk voor alle 4 regio’s.

Teun Jan was een drijvende kracht achter de professionalisering van de organisatie. Mede dankzij zijn verbindende kwaliteiten fuseerde de Nevobo van 24 districten naar 8 regio’s en uiteindelijk naar 4 regio’s.

De markante Scheer had een groot hart voor jongeren en breedtesport en was een voorvechter van sterke regio’s. Hij was ondernemend ingesteld en durfde te experimenteren en innoveren. Door zijn goede mensenkennis was hij in staat de juiste mensen op de juiste posities te plaatsen, waardoor veel talentvolle jonge professionals zich konden ontwikkelen.

Vele generaties volleyballers en trainers kennen Teun Jan van het Meerdaags Jeugdtoernooi (MJT) in het Groningse Doezum, waar hij ruim 20 jaar voorzitter van was. Ook ging hij jarenlang mee als begeleider van de Ardennentocht van het Aletta Jacobs College uit Hoogezand. Hij genoot van het contact met tieners en kon uitstekend met ze omgaan.

De Nevobo verliest in Teun Jan Scheer een zeer betrokken collega, met een grote passie voor volleybal en wenst zijn vrouw Janny veel sterkte met het verwerken van dit grote verlies.

Update 3 april: Er wordt afscheid genomen van Teun Jan op vrijdag 6 april om 13.00 uur in de aula van Crematorium Ommeland en Stad, Borchsingel 47 te Eelderwolde. Daarna is het mogelijk Janny te ontmoeten in de koffiekamer.

Correspondentieadres: Algemeen Belang / DELA, Esdoornlaan 187, 9741 KC, Groningen