Nieuwsafbeelding
  • Publicatie 10-04-2017

Jeugdige scheidsrechter talenten SV Dynamo

Met veel plezier fluiten Dave (13) en Marit (14) seniorenwedstrijden in de 2e klasse en hoger.

Veel plezier beleven aan je sport als speler, speelster, trainer of coach, daarvan zijn vele voorbeelden te noemen. Maar als jeugdlid van je volleybalvereniging ook heel veel plezier beleven aan het fluiten van wedstrijden is iets wat je niet zo vaak hoort. SV Dynamo Apeldoorn heeft sinds kort haar arbitragekorps kunnen uitbreiden met twee jeugdige scheidsrechter talenten.

Het was binnen de vereniging SV Dynamo Apeldoorn al opgevallen dat Dave Sangers (13) en Marit Heupink (14) zich goed staande houden als scheidsrechter. Er gingen zelfs geluiden dat de jeugdwedstrijden die zij floten zo goed gingen, dat ze ook wel 1e en 2e klasse seniorenwedstrijden aan zouden kunnen.  Tja, 13 en 14  jaar. Is dat niet te jong? Beiden werd de vraag voorgelegd (denkend aan 'wat goed is, komt snel') of zij het leuk zouden vinden om een 2e klasse senioren wedstrijd te fluiten. Van allebei was de reactie helder: lijkt mij gaaf!

In de afgelopen weken floten zij hun eerste wedstrijd in de 2e klasse senioren. Scheidsrechterscoördinator Bart Bosman van SV Dynamo Apeldoorn was over beide pupillen heel duidelijk:
“Dave wij hebben met bewondering naar je gekeken. Niet alleen dat jij technisch goed floot maar ook dat je je totaal niet uit het veld liet slaan toen de coach van de tegenstander zich verbaal zeer luid liet horen over een beslissing van jou . Jij liet hierdoor zien dat er bij jou niets te halen valt. Klasse Dave!”
“Marit, bij alle bijzondere situaties liet je zien hoe je daar als scheidsrechter op moet reageren! Je floot heel duidelijk, de spelers wisten waar ze aan toe waren: er viel bij jou niets te halen! Elke ‘technisch foute bal‘, ‘verboden aanvalsslag’ (achterspeler) en ‘opstellingsfout’ haalde je eruit. Je had het uitstekend gezien! Na afloop van de wedstrijd sprak zowel ons eigen team als dat van de tegenstander vol lof over jou.  Heren 9 heeft jou ook al als vaste scheidsrechter gevraagd.

Dave en Marit hebben met goed resultaat en naar tevredenheid de VS2-cursus afgelegd. Heeft jouw vereniging nu ook jonge scheidsrechter talenten, dit succesverhaal is het goede voorbeeld dat ook zij op een hoger niveau seniorenwedstrijden mét plezier kunnen begeleiden.