Nieuwsafbeelding
  • Publicatie 10-04-2017

Besturen met een Visie in Twente

In Wierden start volgende week dinsdag het traject met 5 verenigingen uit Twente

Op dinsdag 18 april komen de verenigingen Vrivo (Vriezenveen), Cupido (Hengevelde), Lutheria (de Lutte), Rivo (Rijssen) en WVC Volley (Wierden) bij elkaar om samen met een trainer van Brug8 een begin te maken met het traject 'Besturen met een Visie'.

Alle verenigingen hebben in december 2016 deelgenomen aan één van de vier georganiseerde bijeenkomsten 'Sportief Besturen'. Dit is een interactieve workshopavond waar, onder begeleiding van een trainer, verenigingsbestuurders met elkaar in gesprek gaan over dilemma’s waar je als bestuurder tegen aanloopt en hoe je dit zo op kan lossen dat alle partijen hier tevreden mee zijn. Denk bijvoorbeeld aan vraagstukken die te maken hebben met trainers die hun afspraken niet nakomen en waar leden over komen klagen of de weerstand bij het betrekken van leden bij de taken die uitgevoerd moeten worden binnen de club. Alledaagse voorbeelden uit de praktijk komen dus aan bod, gekoppeld aan een theorie die bestuurders helpt deze dilemma’s constructief op te lossen. Met als doel het voor bestuurders makkelijker en leuker te maken hun werk te doen!

Het vijftal verenigingen dat gaat deelnemen aan het traject 'Besturen met een Visie' wilde nog een stapje verder gaan. Dit traject bestaat uit 3 bijeenkomsten die binnen een periode van 3 – 4 maanden worden gehouden. Er is ruimte voor 4 à 5 verenigingen die onder begeleiding van een trainer aan de slag gaan met het vaststellen van de verenigingskoers (de zogeheten “stip op de horizon”), de inrichting van de organisatie: hoe zorg je voor de juiste persoon op de juiste plaats en voor een goede verdeling van de taken etc.

Voor meer informatie over de workshopavond 'Sportief Besturen' of het traject 'Besturen met een Visie' neem dan contact op met een van de accountmanagers van je regio.