Voor een club vormt deze leeftijdscategorie veelal de basis voor de verdere jeugdteams. Volleybal is best lastig om te leren. Kinderen van 6-12 jaar leren in verschillende niveaus op een dynamische manier stap voor stap de volleybaltechnieken. Bij het bereiken van het laatste niveau beheersen ze het hele volleybalspel.

Starten met Jeugd 6-12 jaar

Wanneer je als vereniging wilt starten met aanbod voor jeugd in deze leeftijdscategorie, is het allereerst belangrijk om te kijken naar geschikte trainers/begeleiders. Goede pedagogische en didactische vaardigheden zijn cruciaal om kinderen te blijven motiveren en te zorgen voor een veilige sportomgeving. Trainers vervullen daarin een hele belangrijke rol. Zorg er daarom voor dat de beoogde trainers een cursus volgen zodat ze met voldoende kennis, vaardigheden en zelfvertrouwen voor de groep staan.

Schoolvolleybal

De werving kan plaatsvinden via lokale media, volwassen leden die ook kinderen in die leeftijd hebben en via onderwijs. Door één of meerdere clinics op scho(o)len te geven, meestal tijdens de gymles, kun je kinderen op een enthousiaste wijze kennis laten maken met volleybal. Om enthousiaste leerlingen naar de club te krijgen, is het aanbieden van drie lessen op school, daarna drie lessen naschools voor de geïnteresseerden met tot slot drie één of meer proeftrainingen op de club tijdens het traject een slimme zet. Hiervoor hebben we standaard lessen ontwikkeld die je hieronder kunt vinden. Nodig de kinderen bij voorkeur uit middels een aansprekende flyer die ze mee naar huis kunnen nemen. Met de standaard flyers op Clubdesigns maak je eenvoudig een mooie promoflyer. Als afsluiter van de clinics kun je ook een toernooi organiseren voor scholen.

Beachvolleybal

Gedurende de zomermaanden liggen veel clubs stil, terwijl kinderen dan juist veel tijd hebben. Voor deze leeftijdscategorie kun je daarom heel goed beachvolleybal aanbieden. In principe kun je de spelvormen vanuit de zaal ook op het zand spelen. Op de trainerspagina hebben we standaard lessen beschikbaar die voor deze jeugd geschikt zijn. Heb je nog geen geschikte beachaccommodatie? Klik dan hieronder voor meer informatie over het starten van een beachaccommodatie.

Promotie

Heb je een evenement waar je extra promotie wilt maken voor jeugd van 6-12 jaar? Boek dan de Volleybalbus! Deze bevat een heleboel spellen en inflatables voor kinderen, waarmee je veel extra aandacht trekt.

Subsidie

Wil je starten met aanbod voor kinderen van 6-12 jaar? Fijn! Graag gaan we deze uitdaging samen met jullie aan en stellen we subsidie beschikbaar voor professionals en verenigingen die een jeugdvolleybalgroep (6-12 jaar) starten óf op een nieuwe locatie met dit aanbod beginnen. De subsidie die beschikbaar is, dient als basisvergoeding voor de zaal en trainer. Hierdoor nemen we het financieel risico voor een groot deel weg waardoor de drempel veel lager is om te starten. Daarnaast stimuleren we op deze manier het betalen van de trainer voor het geven van deze activiteiten wat tevens een onderdeel is van het professionaliseren van de sport, club en trainersvak.

Wil je meer weten? Neem dan contact op met
Guus Klein Lankhorst

Guus Klein Lankhorst

Projectleider Jeugdvolleybal
Bijgewerkt op