Schoolvolleybal biedt de mogelijkheid om samen met de lokale vereniging volleybal op jouw school onder de aandacht te brengen.

CMV tijdens de gymles

Met schoolvolleybal brengt de lokale vereniging volleybal naar jouw school. Schoolvolleybal is een (school)jaarrond scholenvolleybalprogramma waarin Cool Moves Volley (CMV) wordt aangeboden. Binnen het programma verzorgt de club, in de periode september t/m april, één of meerdere clinics op jouw (en wellicht andere scholen), meestal tijdens de gymles. Zo leren kinderen de basistechnieken van het volleybalspel. 

Als afsluiter van de clinics wordt er op de school of bij de club een schoolvolleybaltoernooi georganiseerd. Dit kan al met één school, maar het is nog leuker als meerdere scholen deelnemen. Tijdens dit toernooi strijden kinderen uit groep 4 t/m 8 om de lokale titel.

De verschillende niveaus per groep

Groep (basisschool) CMV-niveau

Groep 4 en 5

2

Groep 6

3

Groep 7

4

Groep 8

4

Groep 8

6

Lokale schoolvolleybaltoernooien

Om jullie op weg te helpen bij het organiseren van een schoolvolleybaltoernooi, hebben wij een handboek Schoolvolleybal ontwikkeld. Hierin vind je onder andere informatie over subsidiemogelijkheden en promotiemateriaal, maar ook (voorbeeld) planningstools en informatiebrieven. Doe er je voordeel mee!

Wil je aan de winnaars van jullie schoolvolleybaltoernooi een oorkonde uitreiken? Download de oorkonde dan hieronder.

Lesmateriaal CMV

Download hieronder de praktijkoefenboeken CMV per leeftijdscategorie.

Beachvolleybal lesmateriaal

Beachvolleybal is een geweldige manier om plezier te hebben, samen te werken, nieuwe vaardigheden te leren en ondertussen ook nog aan de gezondheid en conditie te werken. Om vakleerkrachten te ondersteunen bij het aanbieden van beachvolleybal in de les, heeft de Nevobo speciale oefenboeken ontwikkeld. Deze boeken bieden een gestructureerde en progressieve benadering van het leren en trainen van beachvolleybalvaardigheden. Ze zijn geschikt voor verschillende niveaus en leeftijdsgroepen, zodat je altijd de juiste materialen en oefeningen kunt vinden die aansluiten bij jouw leerlingen. De oefenboeken bevatten een breed scala aan oefeningen en trainingsvormen, variërend van basisvaardigheden tot meer geavanceerde technieken en tactieken. De oefeningen zijn duidelijk beschreven en worden ondersteund met afbeeldingen om het begrip te vergemakkelijken.

Daarnaast is het belangrijk om de beachvolleybalervaring van jouw leerlingen compleet te maken door een echte beachsfeer te creëren. Richt een speciaal beachvolleybalveld in, speel zomerse muziek af en moedig de leerlingen aan om zich te kleden in comfortabele sportkleding. Dit draagt bij aan de authentieke beachvolleybalervaring en zal het enthousiasme van de kinderen vergroten.

Hieronder de praktijkoefenboeken voor 2 leeftijdscategorieën:

Wedstrijdschema's schoolvolleybal

Download hieronder de wedstrijdschema's.

Wil je meer weten? Neem dan contact op met
Guus Klein Lankhorst

Guus Klein Lankhorst

Projectleider Jeugdvolleybal
Bijgewerkt op