Na het CMV stromen jeugdleden door naar de jeugd-C, -B en –A, waarbij A de hoogste leeftijdscategorie is. Anders dan bij het CMV wordt er vanaf de C-jeugd wekelijks een wedstrijd gespeeld. De jeugdcompetitie is piramidaal opgebouwd en wordt zoveel mogelijk geografisch ingedeeld.

Leeftijdsgrenzen voor de A-, B- en C-jeugd zaalvolleybal

A-jeugd: op 30 september van het seizoen niet ouder dan 17 jaar
B-jeugd: op 30 september van het seizoen niet ouder dan 15 jaar
C-jeugd: op 30 september van het seizoen niet ouder dan 13 jaar

Competitierichtlijnen

Alle vier de regio’s hebben een eigen jeugdcompetitie voor de niveaus A-, B- en C-jeugd. Op veel vlakken is deze competitie hetzelfde, maar er zijn ook een aantal verschillen. In de publicatie hieronder staat alle informatie benoemd, van nethoogtes tot aantal sets, van dispensaties tot invalbepalingen.

Beachvolleybal

Naast zaalvolleybal kun je de jeugd boven de 12 jaar ook beachvolleybaltrainingen aanbieden. Er zijn al verschillende beachvolleybalverenigingen die trainingen en toernooien aanbieden. Ben je op zoek naar leuke oefenstof voor het geven van beachvolleybaltraining? Kijk dan eens op deze pagina. Wil je jouw jeugd ook graag wedstrijden laten spelen? Wijs ze dan eens op het Junior Beach Circuit! Jaarlijks vinden er in mei tot en met augustus ongeveer 45 toernooien plaats in het hele land. Hier kan de jeugd aan mee doen in de categorieën voor meiden en jongens onder 19 jaar, onder 17 jaar en onder 15 jaar. Bij deze toernooien verdien je punten voor de ranking en kan je zien hoe je het doet ten opzichte van anderen. Aan het eind van het seizoen plaatsen de top 4 teams van deze toernooien zich voor de Junior Beach Circuit Finals die altijd in augustus plaatsvindt als afsluiter van het jeugd beachvolleybalseizoen.

Wil je meer weten? Neem dan contact op met
Guus Klein Lankhorst

Guus Klein Lankhorst

Projectleider Jeugdvolleybal
Bijgewerkt op