Junior Beach Circuit

Geplaatst op

Het Junior Beach Circuit is dé beachvolleybalcompetitie voor de jeugd tot 19 jaar! Leeftijdsgenoten gaan de strijd met elkaar door het gehele land. Ook bij jouw vereniging? Lees snel meer.

Wat is het Junior Beach Circuit?

Het Junior Beach Circuit is dé beachvolleybalcompetitie voor de jeugd. Vanaf mei heeft de toekomstige beachvolleybaltop de mogelijkheid het tegen elkaar op te nemen, in hun leeftijdscategorie.

De leeftijdscategorieën

De jeugdige beachvolleyballers hebben de mogelijkheid om deel te nemen aan het Junior Beach Circuit in hun leeftijdscategorie. Zie tabel hieronder:

Categorie In kalenderjaar 2023 ben je:

<13

niet ouder dan 12 jaar

<15

niet ouder dan 14 jaar

<17

niet ouder dan 16 jaar

<19

niet ouder dan 18 jaar

Junior Beach Circuit bij jouw vereniging

Ook bij jouw vereniging kan een van de edities van het Junior Beach Circuit plaatsvinden. Een mooie promotie voor het beachvolleybal en jouw vereniging in jouw regio! Benieuwd hoe? Wij vertellen je er middels onderstaande hulpmiddelen meer over.

Handboek Junior Beach Circuit
In ons ‘Handboek Junior Beach Circuit’ vind je alle benodigde informatie over het Junior Beach Circuit en hoe je deze kunt organiseren.

Aanmeldformulier Junior Beach Circuit
Ben je er na het lezen van het ‘Handboek Junior Beach Circuit’ van overtuigd dat jouw vereniging een Junior Beach Circuit-toernooi gaat organiseren? Vul dan snel onderstaand aanvraagformulier in!

Organisatie Junior Beach Circuit

Naast het bovengenoemde handboek, bieden we jouw vereniging nog meer handvatten voor het organiseren van een toernooi tijdens het Junior Beach Circuit.

Wedstrijdschema’s
Het kan voorkomen dat er te weinig aanmeldingen zijn en dat je zodoende niet uitkomt met het indelen van de wedstrijden in de juiste leeftijdscategorie. In dit document leggen we uit hoe je dit het beste kunt oplossen. Ook vind je in dit document de richtlijnen met betrekking tot de duur van de wedstrijden bij een ‘x’ aantal aanmeldingen en geven we aan hoe je de winnaarspoules moet indelen.

Handleiding wedstrijdleider
In deze handleiding leggen we alles uit omtrent de taken van de wedstrijdleider en hoe hij of zij al deze taken op de juiste wijze kan uitvoeren. Denk hierbij aan het downloaden van deelnemers voor jullie editie om zo de wedstrijdschema’s op te maken, het verplaatsen van deelnemers naar andere categorieën bij te weinig aanmeldingen in de betreffende categorie, het doorvoeren van een spelerswissel, doorgeven van de uitslagen en nog veel meer.

Wedstrijdformulieren

Wil je gebruikmaken van onze wedstrijdformulieren? Dan kan dat! We hebben een kleine en een grote variant.

Wat te doen bij slecht weer?

In het geval van slecht weer wordt het toernooi in uitzonderlijke gevallen geannuleerd. Bekijk hiervoor het weerprotocol.

Promotie Junior Beach Circuit

Promotie van jouw editie van het Junior Beach Circuit mag uiteraard niet ontbreken en uiteraard wil je dit ook op redelijk professionele wijze doen. Hiervoor kun je gebruikmaken van onze designtool ‘Clubdesigns’. Hiermee kun jij op gemakkelijke wijze jouw communicatie-uitingen maken. Denk hierbij aan posters, social media visuals, maar óók flyers in jullie huisstijl! Hulp nodig? Check dan onze handleiding!

Zelfbeachen.nl. Dé omgeving voor alle beachvolleyballers!

Benieuwd naar de omgeving waar de deelnemers van jouw Junior Beach Circuit-toernooi terecht kunnen? Ga dan snel naar de omgeving Zelfbeachen.nl.

Vragen?

Heb je nog vragen? Neem dan contact op met Henk Steeghs. Zijn contactgegevens staan onderaan dit bericht. Hij helpt je graag verder!

Wil je meer weten? Neem dan contact op met
Henk Steeghs

Henk Steeghs

Competitieleider Nationale Beachcompetitie