Mede dankzij het WK Beach in 2015 heeft beachvolleybal een enorme boost gekregen. Het aantal spelers stijgt jaarlijks explosief, evenals het aantal toernooien, beachvolleybalverenigingen en -accommodaties.

Intussen staat de teller op 40.000 sporters die regelmatig beachen. De sfeer, de uitstraling, de individualiteit en de vrijheid spreken veel mensen aan. Beachvolleyballen kan in één van de regionale of nationale competities, maar ook bij clubtoernooien. Hieronder lees je waar je terecht kunt als je in de zomer lekker door wilt ballen.

6-12 jaar

CMV Beach

Om de overstap van volleybal naar beachvolleybal voor de jongste jeugd zo makkelijk mogelijk te maken, spelen we Cool Moves Volley (CMV) ook op het zand. CMV Beach is dus identiek aan CMV in de zaal, maar dan met blote voeten in het zand!

Voor de diverse leeftijdscategorieën zijn gratis beachvolleyballeskaarten beschikbaar. Klik hier voor de beschikbare leskaarten.

Toernooikalender
Legio clubs organiseren hun eigen toernooi tijdens het beachseizoen. Meld je toernooi aan voor onze kalender, zodat deze nog beter te vinden is. Klik hier voor de toernooikalender.

12-18 jaar

Junior Beach Circuit

De grootste en leukste beachvolleybalcompetitie voor jeugd van 12-18 jaar is het Junior Beach Circuit (JBC). Teams kunnen meedoen in vier leeftijdscategorieën (tot 13, 15, 17 en 19 jaar). Jaarlijks staan er zo’n 70 JBC-toernooien op de kalender, verspreid over heel Nederland en georganiseerd door clubs en andere beachpartijen. Meedoen kan van eenmalig tot wekelijks; lekker vrijblijvend dus. Klik hier voor meer info.

Zelfbeachen.nl
Zelfbeachen.nl is dé online plaats voor iedereen die zelf met de voeten in het zand wil staan. Centraal op zelfbeachen.nl staat een zoekmachine waarin het beach-aanbod te vinden is. En tijdens het seizoen vinden spelers/teams op Zelfbeachen.nl waar zij staan in de ranking.

18+ / Volwassenen

Summer BeachLife Circuit
Veruit het grootste én leukste beachvolleybalcircuit van Nederland is het Summer BeachLife Circuit (SBLC). Teams kunnen binnen het SBLC één toernooi spelen of met het circuit meereizen, als beginner of routinier. Op beachvolley.nl staat de kalender en meer informatie over het SBLC.

Ere-, Top-, 2e en 3e divisie
De nationale competitiekalender beachvolleybal loopt van mei tot en met augustus en telt vier niveaus. Voor de hoogste drie worden teams ingedeeld op basis van eerder behaalde rankingpunten. Per gender De hoogste 12 komen uit in de Eredivisie, de volgende 8 spelen in de Topdivisie, 16 teams spelen 1e divisie en de daaropvolgende 16 spelen 2e divisie. Voor de 3e divisie kan ieder team zich in principe inschrijven.

De beste 32 teams van de ranking worden uitgenodigd om deel te nemen aan de NK Beachvolleybal. Klik hier voor meer info. Alle ins & outs van de Eredivisie Beach vind je op eredivisiebeach.nl.

Wil je meer weten? Neem dan contact op met
Henk Steeghs

Henk Steeghs

Competitieleider Nationale Beachcompetitie
Bijgewerkt op