Jeugd 12-18 jaar

Bijgewerkt op

Na het CMV stromen jeugdleden door naar de jeugd-C, -B en –A, waarbij A de hoogste leeftijdscategorie is.

Anders dan bij het CMV wordt er vanaf de C-jeugd wekelijks een wedstrijd gespeeld. De jeugdcompetitie is piramidaal opgebouwd en wordt zoveel mogelijk geografisch ingedeeld.

Leeftijdsgrenzen & competitierichtlijnen

Meer informatie over leeftijdsgrenzen A-,B- en C-jeugd zaalvolleybal en de competitierichtlijnen per regio, klik op de button hieronder.

SMASH! in het voortgezet onderwijs

Geef je een clinic aan leerlingen van het voortgezet onderwijs, kies dan voor SMASH! Met SMASH! kunnen ook jongeren op een laagdrempelige, dynamische manier kennis maken met volleybal. SMASH! voor het VO speelt daarbij in op succeservaring en uitdaging. Uiteraard speelt ook hier de meest aansprekende techniek, de smash, de hoofdrol.

Volleybal is SMASH!ing

Smashball is een uitdagend volleybalspel dat zich richt op de meest aantrekkelijke volleybaltechniek; de smash. De volleybalbeleving is binnen dit spel het uitgangspunt, waardoor het een stoer, aantrekkelijk en uitdagend karakter heeft. Smashball is opgebouwd uit vier levels, waarbij elke rally eindigt met een smash.

Smashball is de nieuwste exponent van SMASH! Binnen SMASH!ball eindigt vanaf het eerste niveau iedere rally met een smash. Dat maakt leren volleyballen voor jongeren van 12-18 jaar een stuk uitdagender en spectaculairder! LO-docenten, maar ook trainers die al aan het Smashballen zijn geslagen, geven dan ook aan dat het de ideale manier is om toe te werken naar het reguliere 6 x 6 volleybal.

Bij Smashball mag je smashen, bovenhands serveren, duiken, rollen en nog veel meer. Scoren doe je door de bal hard zo hard naar de grond te slaan dat de tegenstander de bal niet meer kan vangen. De bal mag wel een keer stuiteren, voordat die gevangen wordt.

Iets voor jullie klassen? Download hieronder de bijbehorende lesmaterialen.

SMASH!Battle

Hebben de leerlingen de smaak te pakken, dan kan de klas of groep in teams deelnemen aan een SMASH!Battle. Tegen klasgenoten, teams uit een andere klas of van een andere school. Bij een SMASH!Battle speel je in teams van twee of drie personen SMASH!ball. Door het lage net zijn springhoogte en timing geen remmende factoren. Een SMASH!Battle wordt bij voorkeur opgepimpt met een DJ/presentator die vette muziek draait en de teams verbaal opzweept.

Bekijk hieronder het filmpje voor een impressie van een SMASH!Battle:

Aan de slag met SMASH! en/of een SMASH!battle organiseren? Let’s start SMASH!ing!

Wil je meer weten? Neem dan contact op met
Guus Klein Lankhorst

Guus Klein Lankhorst

Projectleider Jeugdvolleybal