Subsidie voor de Sportspeeltuin
Sportspeeltuin

Subsidie voor de Sportspeeltuin

Gepubliceerd op 5 januari 2024

Het organiseren van een goed aanbod voor de jongste jeugd lijkt misschien ingewikkeld, maar met de Sportspeeltuin helpen we je graag op weg! Een groot voordeel van de Sportspeeltuin is dat je gebruik kunt maken van subsidie vanuit de Nevobo.

Over de Sportspeeltuin

Met de Sportspeeltuin bieden we een breed motorisch aanbod aan voor onze (toekomstige) sporters. Het programma bestaat uit tien lessen die vier keer herhaald worden, aangevuld met enkele themalessen, zoals Carnaval en Pietengym. Tijdens de lessen zijn de kinderen vooral lekker aan het spelen en bewegen, terwijl ze ongemerkt aan hun motorische vaardigheden werken. Gewaardeerd met de maximale score van drie sterren door Kenniscentrum Sport & Bewegen, mag de Sportspeeltuin zich officieel Partner in Veelzijdig Bewegen noemen.

Waarom starten met de Sportspeeltuin?

Veel verenigingen zijn op zoek naar aanwas van onderaf. De Sportspeeltuin biedt volleybalverenigingen een uitgelezen kans om een brede basis te leggen met een grote betrokkenheid van ouders. Het advies van clubs die al een Sportspeeltuin hebben opgezet? Gewoon beginnen, het slaat goed aan!

Hoe ziet de subsidie eruit?

Met subsidie willen we het financiële risico wegnemen voor verenigingen die willen starten met de Sportspeeltuin. Daarom ontvang je de eerste 15 weken, voor zowel de trainer als de accommodatie, een tegemoetkoming van € 20,- per uur. Doordat aan elke deelnemer van de Sportspeeltuin een verplichte bijdrage van minimaal € 5,- (per keer) gevraagd wordt, zal na de eerste 15 weken de subsidie afgebouwd worden. Dit omdat deze inkomsten gebruikt moeten worden voor de vergoeding van de trainer en accommodatie.

Meer informatie

Klik op onderstaande button voor meer informatie over het aanvragen van subsidie voor de Sportspeeltuin, evenals het aanvragen van subsidie voor ander nieuw jeugdaanbod.