Ondersteuning voor het starten met de Sportspeeltuin
Sportspeeltuin

Ondersteuning voor het starten met de Sportspeeltuin

Gepubliceerd op 30 januari 2024

Het veelzijdige programma van de Sportspeeltuin is een groot succes! Dat is niet zo vreemd, want de kinderen vinden het heerlijk om te spelen en bewegen, terwijl de (groot)ouders genieten van de quality time met hun (klein)kind. Inmiddels zijn er bijna 90 clubs die een Sportspeeltuin organiseren. Wil je ook starten? Dan kun je daar nu ondersteuning bij krijgen in de vorm van een inspirerende clinic!

Verschillende mensen zijn opgeleid om jou te helpen bij het opzetten van de Sportspeeltuin, ons programma voor kinderen tussen de 4 en 6 jaar. Deze mensen hebben ervaring met het initiëren van het programma. Je krijgt praktische tips over hoe je kinderen speels kunt laten leren, zaken slim kunt organiseren (hoog actiepercentage) en kunt differentiëren om alle kinderen uit te dagen, zodat ze het leuk blijven vinden. De begeleiders zijn actief door heel het land en komen graag naar je toe. Het is waardevol om andere lokale verenigingen uit te nodigen om te komen kijken of de Sportspeeltuin iets voor ze is. Zo creëer je samen een geweldig beweegaanbod voor alle kinderen in de regio, wat een flinke doorstroom naar de CMV-teams kan stimuleren.

Bij interesse kun je een mail sturen naar guus.klein.lankhorst@nevobo.nl. Geef daarin aan van welke vereniging je bent, en in welke gemeente je club zit. De Sportspeeltuin begeleiders zijn: Marc Donker (Oost), Yentle de Jong (Midden), Sven Walleze (West), Veerle van Heuvel (Zuid) en Guus Klein Lankhorst (Noord).

Beginnerscursus

Voor trainers/begeleiders van de Sportspeeltuin is een Beginnerscursus beschikbaar. Deze bestaat uit twee sessies: een theoriesessie van 3 uur en een praktijksessie van 3 uur. Je leert over het doel van de Sportspeeltuin en hoe je ermee kunt starten. Bovendien krijg je praktische informatie over de inhoud en de wijze waarop je de kinderen het beste kunt begeleiden.

Normaal kost deze cursus € 750, maar het kan volledig betaald worden vanuit het lokaal Sportakkoord. Zie hiervoor ook het overzicht van subsidiemogelijkheden.

Je kan de Beginnerscursus Sportspeeltuin aanvragen bij volleybalopleidingen.nl of ine@volleybaltrainersacademie.nl. Een cursus gaat door bij minimaal 8 personen, dus het is handig om ook omliggende verenigingen te vragen om deel te nemen.

Meer weten?

Klik op onderstaande button als je meer te weten wil komen over de Sportspeeltuin en de mogelijkheden voor een opstartsubsidie.