Heeft jouw club al een Sportspeeltuin?

Heeft jouw club al een Sportspeeltuin?

Gepubliceerd op 30 november 2023

Met de Sportspeeltuin willen we zoveel mogelijk jonge kinderen met plezier laten bewegen! Het programma, speciaal ontwikkeld voor kinderen tussen de 4 en 6 jaar, biedt een mooie kans om te starten met jeugdaanbod of het bestaande aanbod verder uit te breiden. Daarnaast is het een ideale manier om toekomstige leden te werven. Sluiten jullie je aan bij de 82 verenigingen die al met succes een Sportspeeltuin hebben opgezet?

Waarom de Sportspeeltuin?

We zien steeds meer sportaanbod voor jonge kinderen waarbij een focus ligt op het technisch aanleren van sportspecifieke vaardigheden. Vanuit onze Visie op Jeugdvolleybal streven we ernaar dat kinderen goed leren bewegen voordat ze goed leren sporten. Daarmee stimuleren we uiteindelijk een leven lang plezier in bewegen en sport. Daarnaast voorziet de Sportspeeltuin verenigingen ook van een instroom van nieuwe leden.

Over de Sportspeeltuin

De Sportspeeltuin is een programma dat bestaat uit tien lessen die vier keer herhaald worden. Ook zijn enkele themalessen toegevoegd aan dit programma, zoals Carnaval en Pietengym. Tijdens de lessen zijn de kinderen vooral lekker aan het spelen en bewegen, terwijl ze ongemerkt aan hun motorische vaardigheden werken. De kinderen zijn niet specifiek met volleybal bezig, maar ze zijn wel in een volleybalomgeving actief. Zo wordt er in de oefeningen gebruikgemaakt van een volleybal en een volleybalnet. Op die manier maken de kinderen kennis met de sport en de vereniging.

Hoe start je?

Met ons speciale handboek kan je heel eenvoudig starten op jouw vereniging. Het Handboek Sportspeeltuin helpt je stap voor stap aan jullie eigen Sportspeeltuin. In het handboek staan, naast de lessen, tips en aandachtspunten voor verenigingen en begeleiders. Binnenkort is een hardcopy versie van het boek te bestellen in de webshop van de Sportspeeltuin. De online versie kan je hieronder downloaden!

Subsidie voor jeugdaanbod

Een groot voordeel van de Sportspeeltuin is dat je gebruik kunt maken van een subsidie vanuit de Nevobo. Deze subsidie dient als basisvergoeding voor de zaal en de trainer, waardoor de financiële drempel om te starten wordt verlaagd. Daarnaast stimuleren we op deze manier het betalen van de trainer, wat tevens een onderdeel is van het professionaliseren van de sport, club en trainersvak.

Vragen?

Heb je nog vragen? Guus Klein Lankhorst helpt je graag op weg!