Iedereen heeft toegang tot de kennis en ervaring waarover wij beschikken binnen Papendal, het Zuiderpark en daarbuiten. Hiermee bieden wij jou de mogelijkheid om jezelf verder te ontwikkelen als trainer en/of coach. Hier vind je meer informatie over de beschikbare webinars waarmee wij jullie inspireren.

Deze webinars helpen jou, net als de Coachkaarten, de Summer Course- en Fall Course-webinars, verder als trainer en of coach in vele facetten. Bekijk ze snel!

Coachen in het buitenland – wat kan het je brengen?, door Teun Buijs, voormalig hoofdcoach van USC Münster met een rijke carrière, onder andere als hoofdcoach bij verschillende profclubs in het buitenland & Erik Reitsma, assistent-coach van het Nationaal Dames Team én van topclub Stuttgart. In deze Webinar stelt Joop Alberda de gasten een aantal interessante vragen, onder andere over hoe ze het coachen in het buitenland beleven, waarom ze de stap hebben genomen en wat het ze allemaal gebracht heeft. De verschillen van assistent- en hoofdcoach worden zichtbaar én wellicht ietwat cliché, maar ervaring en het vormen van een echte eigen visie komt toch met de jaren. Bekijk de eerste webinar uit de serie van drie!

Motorisch Leren in de praktijk, door Chris McGown, Co-Founder Gold Medal Squared én voormalig assistent van het Nederlands Dames Volleybalteam. Waar eerder Peter Beek, tijdens de webinar Motorisch Leren in de Fall Course-serie al stilstond bij dit onmisbare thema binnen de sport, gaat Chris McGown verder. Het verhaal van Chris focust zich ook op het motorisch leren, maar meer gericht op de volleybalpraktijk. Kortom, de moeite waard om te kijken.

Inzicht in totaal coaching, door Peter Murphy, fysiotherapeut, voormalig international, trainer/bondscoach én technisch directeur bij de Nevobo. Peter vertelt meer over wat wel en niet werkt als we het hebben over totaal coaching. Hij behandelt onder andere de uniciteit van atleten. Niet iedere speler heeft dezelfde voorkeuren als we het hebben over cognitieve, mentale en/of motorische aspecten, dus een specifieke benadering is van belang, ook wel ActionTypes Benadering genoemd (ATB). Hierbij wordt op een laagdrempelige manier stilgestaan door Peter, zodat iedere trainer/coach ermee aan de slag kan. Bekijk de webinar nu!

Coachkaarten

Coachen en het geven van trainen is een dynamisch vak. Het is als een diamant met vele facetten die beheerst en continu verbeterd moeten worden. Met de Coachkaarten willen we jou als trainer en/of coach inspiratie en handvatten aanreiken om de begeleiding van jouw speelsters, spelers en volleybalteam te optimaliseren.

Bekijk ze hier

Summer Course-webinars

Tijdens de zomer zijn er ook speciaal voor jou een aantal webinars opgenomen met zeer interessante sprekers, waaronder Erik Scherder, hoogleraar neuropsychologie, Richard de Kogel, Victor Anfiloff, Marko Klok en nog veel meer grote namen. Deze webinars helpen jou, net als de Coachkaarten, verder als trainer en/of coach in vele facetten.

Bekijk ze hier

Trainersopleidingen

Wil je meer verdieping op een onderwerp of meer leren over het geven van een training, het vormgeven van een training of het verbeteren van spelers? Meld je dan aan voor een van de trainersopleidingen van de Nevobo. Via de volleybalondernemers voor de beginnerscursus VT2 en VT3 en via de Nevobo voor de VT4.

Beroepscode trainer/coach

We streven allemaal naar een plezierig en ontwikkelingsgericht sportklimaat voor onze spelers en speelsters en voor jou. In het zoeken hoe je hier als trainer-coach optimaal aan bij kunt dragen helpt de beroepscode voor trainers-coaches je. Daarom maken we je bewust van de beroepscode van NLCoach.

Bijgewerkt op