Iedereen krijgt toegang tot de kennis en ervaring waarover wij beschikken binnen Papendal, het Zuiderpark en daarbuiten. Hiermee bieden wij jou de mogelijkheid om jezelf verder te ontwikkelen als trainer en/of coach. Op deze pagina vind je meer informatie over de beschikbare Coachkaarten.

Wij delen graag onze kennis en ervaring door middel van praktische Coachkaarten, die je overal en altijd kunt raadplegen, bijvoorbeeld tijdens de training. Ook krijg je toegang tot de ‘Summer Course’-webinars. Aan zowel de Coachkaarten als aan de ‘Summer Course’-webinars, hebben grote namen binnen en buiten de Nevobo een belangrijke bijdrage geleverd, zoals onze bondscoaches Roberto Piazzo, Richard de Kogel, Victor Anfiloff, Arne Hendriks en Arnold van Ree. Ook Erik Scherder en Paul Wylleman komen aan bod!

Wat zijn Coachkaarten?

Coachen en het geven van trainen is een dynamisch vak. Het is als een diamant met vele facetten die beheerst en continu verbeterd moeten worden. Met de Coachkaarten willen we jou als trainer en/of coach inspiratie en handvatten aanreiken om de begeleiding van jouw speelsters, spelers en volleybalteam te optimaliseren.

Je hebt toegang tot vijf sets Coachkaarten:

1. Strength & Conditioning door Arne Hendriks, Talentcoach en Embedded Scientist Sport Nevobo.

Wil jij blessures voorkomen, prestaties verbeteren en jouw spelers breedmotorisch opleiden? Dan is deze set Coachkaarten een mooi hulpmiddel!

2. How to teach door Rick van Baar, Sport Scientist Nevobo en Nick Frans, bewegingswetenschapper

Wil je weten wat het verschil is tussen het bewust en onbewust aanleren van volleybalskills? En welke van de twee voordeliger is voor de volleyballer? Dan is de set Coachkaarten: How to teach iets voor jou.

3. How to play door Arnold van Ree, Talentcoach en hoofdcoach Oranje U20 Nevobo, voormalig international en assistent-bondscoach dames en heren en Avital Selinger, Talentcoach dames, voormalig international en bondscoach dames.

Steeds beter volleyballen vergt onder andere een sterk technisch fundament. Individueel en als team.

4. How to coach door Arnold van Ree, Talentcoach en hoofdcoach Oranje U20 Nevobo, voormalig international en assistent-bondscoach dames en heren.

Als je als coach oplet, komen de vragen vanzelf én veel ook. Er ligt veel kennis op je te wachten in deze set Coachkaarten. Ga ervoor!

5. How to feed door Janine Reitsema, sportdiëtist bij NOC*NSF TeamNL Performance Nutrition en docent (sport)voeding & beweging aan de Hogeschool van Amsterdam en Anja van Geel, sportdiëtist bij TeamNL Performance Nutrition en schrijfster van het boek Voeding en Sport, een handboek voor trainers, begeleiders en (top)sporters.

Wist je dat door het maken van verkeerde voedingskeuzes er tijdens de training of wedstrijd minder zuurstof naar de spieren kan gaan? Wellicht niet. Deze en nog veel meer tips vind je in de Coachkaarten: How to feed.

Verdieping

In sommige van deze sets Coachkaarten vind je QR-codes. Door deze te scannen met je telefoon krijg je toegang tot verdiepende informatie.

Summer Course-webinars

Tijdens de zomer zijn er ook speciaal voor jou een aantal webinars opgenomen met zeer interessante sprekers, waaronder Erik Scherder, hoogleraar neuropsychologie, Richard de Kogel, Victor Anfiloff, Marko Klok en nog veel meer grote namen. Deze webinars helpen jou, net als de Coachkaarten, verder als trainer en/of coach in vele facetten.

Aanmelden Trainersmailing

Ben je trainer en wil je graag op de hoogte blijven? Laat je dan door jouw vereniging op deze website registreren als trainer en ontvang automatisch de Trainersmailing.

Trainersopleidingen

Wil je meer verdieping op een onderwerp of meer leren over het geven van een training, het vormgeven van een training of het verbeteren van spelers? Meld je dan aan voor een van de trainersopleidingen van de Nevobo. Via de volleybalondernemers voor de beginnerscursus VT2 en VT3 en via de Nevobo voor de VT4.

De inspiratie om Coachkaarten op te stellen en deze te delen is ontstaan vanuit een idee bij de jeugdopleiding van AZ.

Bijgewerkt op