Volwassenen

Bijgewerkt op

Volleybal is een sport die je tot op latere leeftijd prima kunt beoefenen, of je nou op niveau wilt blijven spelen, of vooral lol en ontspanning gaat; er is altijd wel een competitie of toernooivorm waar jouw team perfect in past.

Wil je ook in de zomer ballen, dan kun je terecht bij het Summer BeachVolleyball Circuit (SBVC) en legio beachvolleybaltoernooien die door het hele land georganiseerd worden. Voor zitvolleybal kun je inmiddels bij zo’n 20 verenigingen terecht.  

Op deze pagina vind je allerlei hulpmiddelen om jouw team(s) zo goed mogelijk voor te bereiden op wedstrijden. Daarnaast omschrijven we in welke vormen en op welke niveaus volwassenen wedstrijden kunnen spelen. 

Trainingssites

Er zijn verschillende websites die je kunnen helpen met het samenstellen van je trainingen. Hieronder een overzicht:

www.scope-volleybal.nl 
www.volleybalxl.nl 
www.volleybaltrainer.eu  
www.volleybaltrainingmaken.nl  
www.mijntrainingsoefeningen.be  
www.volleytools.nl

Ken jij nog een goede? Tip ons vooral door een e-mail te sturen naar volleybalacademie@nevobo.nl. 

Regionale competitie en beker 

Teams in de 3e divisie of lager, spelen in een competitie die wordt georganiseerd door één van de vier Nevobo regiokantoren. Ook de regionale bekertoernooien worden door de Nevobo georganiseerd. Op Volleybal.nl zijn de uitslagen, standen en het resterende programma te vinden.

Masters 

Een speciale categorie vormt de Masters, een competitie voor dames en heren die op hoog niveau hebben geacteerd, maar door persoonlijke omstandigheden niet meer wekelijks; het aantal wedstrijden per seizoen is dus significant lager.

Nationale competitie en beker 

Nationale competitie en beker 
De wedstrijdprogramma’s van de Ere-, Top-, 1e en 2e divisie worden door het (nationale) bondsbureau gemaakt. Hetzelfde geldt voor het nationale Bekertoernooi. De Eredivisie kun je op de voet volgen via Volleybal.nl en de bijbehorende social mediakanalen.

Recreatief volleybal 

Ook recreantencompetities zijn er op allerlei niveaus en in verschillende vormen. Zo zijn er competities met uit- en thuiswedstrijden en competities in toernooivorm, die gespeeld worden in één sporthal. Ook de opzet van de wedstrijden verschilt: je kunt spelen in een laddercompetitie op een vaste speelavond, in toernooivorm op een vaste speelavond of uitkomen in een poule. Keuze genoeg dus! 

De Nevobo organiseert in verschillende gebieden in Nederland recreantencompetities. Informeer bij de lokale club en/of het Nevobo kantoor in jouw regio wat er mogelijk is. 

Wil je meer weten? Neem dan contact op met
Marc de Haan

Marc de Haan

Accountmanager