Om volleybal te promoten kan je toernooien voor scholen, specifieke doelgroepen, of buurten organiseren. Zo kunnen we aan iedereen laten zien hoe leuk volleybal is!

De onderstaande documenten bevatten handige tips, tricks en belangrijke aandachtspunten voor het organiseren van gave toernooien.

Organiseer een doelgroepen-/buurtentoernooi!

In verschillende gemeenten zijn al toernooien voor buurten/straten opgezet. Benut deze bestaande infrastructuur en voer aanpassingen door waar nodig!

Organiseer een schoolvolleybaltoernooi!

Een logisch én leuk vervolg op het geven van clinics op één of meerdere basisscholen, is het organiseren van een schoolvolleybaltoernooi. Door middel van een schoolvolleybaltoernooi leer je de scholieren niet alleen kennis maken met de volleybalsport, maar je draagt ook bij aan de versterking van de positie van volleybal in jouw regio. Een mooie bijkomstigheid is dat de scholieren direct met jouw vereniging in contact komen.

Je kunt een toernooi organiseren op kleine schaal, maar bijvoorbeeld ook met meerdere scholen uit de gemeente of omgeving. Zo maak je er een groter evenement van.

Lijkt het jullie leuk om als vereniging een schoolvolleybaltoernooi te organiseren? Klik op de button hieronder voor meer informatie.

Wedstrijdschema's schoolvolleybal

Download hier de wedstrijdschema's!

Oorkonde schoolvolleybaltoernooi

Wil je aan de winnaars van jullie schoolvolleybaltoernooi een oorkonde uitreiken?

Ook interessant: Organiseer een volleybalclinic

Volleybalclinics zijn bij uitstek geschikt om kinderen op een leuke manier kennis te laten maken met volleybal en biedt direct de kans om je eigen club te promoten. Benut de ondersteuningsmiddelen!

Wil je meer weten? Neem dan contact op met
Guus Klein Lankhorst

Guus Klein Lankhorst

Projectleider Jeugdvolleybal
Bijgewerkt op