Organiseer een volleybalclinic

Organiseer een volleybalclinic

Bij scholen in jouw buurt!

Volleybalclinics zijn bij uitstek geschikt om kinderen op een leuke manier kennis te laten maken met volleybal en biedt direct de kans om je eigen club te promoten. Benut de ondersteuningsmiddelen!

Een volleybalclinic organiseren op een school is een mooi middel om volleybal én jouw club te positioneren. Wij gaan je daarbij helpen! Trainers van de club kunnen namelijk met ondersteuning van ons, óók financieel door middel van subsidies, gave clinics geven bij scholen in jouw regio. Dit geldt voor alle volleybalclinics, dus ook beach- en zitvolleybalclinics.

Nog meer voordelen

Kennis maken met volleybal behoort tot één van de grote voordelen van clinics, maar er zijn er meer. Door het organiseren van volleybalclinics op scholen in jouw regio versterk je de positie van volleybal als schoolsport. Je laat namelijk zien hoe leuk onze sport is, zodat gymdocenten hier niet meer omheen kunnen en volleybal vaker opnemen in de lessen. Uiteindelijk resultaat: meer kinderen die volleyballen op school = meer leden in de toekomst!

Handvatten ‘Organiseer een clinic’

Omdat we het belangrijk vinden dat zoveel mogelijk kinderen bewegen en uiteindelijk kennismaken met onze mooie sport, ondersteunen we jouw club graag. Naast een subsidieregeling van €15,- per uur, bieden we onderstaand ook de benodigde handvatten om een clinic tot een succes te maken.

Video: ‘Hoe maak je een volleybalclinic tot een succes?’

We hebben speciaal voor alle clinicgevers, besturen en leden van de technische commissie een video laten maken. Hierin geven we weer hoeveel plezier kinderen beleven aan een volleybalclinic en hoe we ze willen inspireren om te gaan volleyballen. We gaan ook dieper in op de verschillende aspecten die een clinic tot een succes maken.

Stappenplan ‘Organiseer een clinic’

Stap voor stap nemen we je mee in alle (organisatorische) stappen om een succesvolle clinic neer te zetten. Dit stappenplan is opgedeeld in drie fasen, namelijk de voorbereidingsfase, de clinic zelf en nazorg van de clinic. Zo weet je precies wat je te wachten staat in welke fase van het proces.

Leskaarten ‘Organiseer een clinic’

Om je te ondersteunen in het geven van een gave volleybalclinic, hebben wij een serie leskaarten ontwikkeld die iedereen kan toepassen. Zo kun je, ongeacht de kennis en ervaring met het volleybalspel, een enthousiasmerende, verantwoorde en uitdagende volleyballes organiseren voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar op de basisschool (of eersteklas voortgezet onderwijs). De leerkracht kan vervolgens zelf aan de slag met een vervolg op deze clinics.

De leskaarten bestaan uit:

  • Lessen die een clinicgever vanuit de vereniging op een school kan geven.
  • Lessen die de leerkracht vervolgens zelf tijdens de gymlessen kan geven.
  • Lessen die als eerste vervolgtrainingen/proeflessen op de club gegeven kunnen worden.

Promoot jouw club met Clubdesigns!

Nadat jullie een clinic hebben verzorgd op een basisschool of naschoolse opvang wil je natuurlijk jouw club in de schijnwerpers zetten. Clubdesigns is dé tool die je daarbij gaat helpen. In deze tool staan vele templates voor posters, flyers en meer. Deze templates zijn zo opgebouwd dat ook jullie club de uiting op maat kan maken, met eigen inhoud en uitstraling. Zorg ervoor dat de kinderen een mooie flyer of andere uiting mee naar huis krijgt waarmee je het vervolgaanbod duidelijk maakt, denk aan gratis proeflessen op de club, schoolvolleybaltoernooi, vriendjes vriendinnetjes dag et cetera.

Organiseer een clinic op scholen in jullie regio!

Lijkt het jullie club interessant om clinics te organiseren? Ga ervoor! Hiermee kunnen jullie vele kinderen op een leuke manier kennis laten maken met volleybal, maar ook met jullie club!

Lees voor het aanvragen de onderstaande algemene voorwaarden door en bekijk hoe jouw club in aanmerking komt voor de subsidieregeling voor clinics.

Vergroot je kansen op nieuwe leden

Naast het organiseren van clinics kun je nog veel meer bieden. Denk bijvoorbeeld aan het organiseren van naschools aanbod, een scholen-, doelgroepen-, of buurtentoernooien in de regio, vriendjes- en vriendinnetjesdag bij jou op de club én natuurlijk gratis proeftrainingen. Hiermee vergroot je het succes van clinics en daarmee ook de kans op het aantrekken van nieuwe leden.

Vragen?

Heb je vragen over het organiseren van een clinic op scholen? Laat het gerust weten. Jouw accountmanager staat voor je klaar. Ga naar de contactpagina via onderstaande button en neem contact op met de accountmanager uit jouw regio.

Bijgewerkt op