Winnaars regio Oost
Winnaars regio Oost
  • Publicatie 26-04-2023

Dit zijn de winnaars van het regio Bekertoernooi

Op zaterdag 22 april waren vier locaties het toneel voor spectaculaire bekerfinales in de regio.

In sporthal Trasselt in Hoogeveen, Sporthal Piushof in Panningen, het SKC in Leiden en de Pathmoshal in Enschede, streden 54 jeugd- en seniorenteams voor de overwinning in hun categorie.

Finales regio Noord
In Hoogeveen kwamen in een kolkende sporthal Thriantha DS4  (categorie dames C), V.V.H. DS1 (categorie dames B), Rovoc HS1 (categorie heren B &C), Veracles DS3 (dames A) en Vovem ’90 HS1 (categorieheren A) als winnaars uit de bus. Thirza de Jong vertelt namens regio Noord: “Wat een uitgelaten sfeer hing er in de sporthal, de Trasselt barstte uit haar voegen. Complimenten aan organiserende vereniging Olhaco die alles, ondanks de korte voorbereidingstijd, super hadden geregeld!”

Finales regio Oost
In de Pathmoshal in Enschede vonden de finales van regio Oost plaats.“In samenwerking met volleybalvereniging Vips Bardot is er gezorgd voor een unieke volleybaldag waarbij de (vele) supporters leuke volleybalwedstrijden hebben aanschouwd”, aldus Wouter Gaillard namens regio Oost. De bekerwinnaars van die dag verspreidt over de verschillende categorieën zijn: Bakkerij Jonker/Blauw Wit HS1 (Heren), Havoc DS1 (Dames), SV Dynamo MA1, Apollo 8 MB1, Apollo 8 MC1, Rensa Family Orion JB1, EVV Bultman-Hartholt JC1.

Finales regio Zuid
Voor de bekerfinales in regio Zuid reisden de teams af naar VC Olympia in Panningen. In de finales namen de winnaars van de zaterdagbeker het op tegen de winnaar van de zondagbeker. Verschillende verenigingen waren met bussen vol supporters aanwezig. Dat zorgde voor een fantastische sfeer op de tribunes waar de deelnemende teams van onder de indruk waren!

 De winnaars in regio Zuid op een rijtje: VC Polaris DS 1 (categorie A dames), Numidia/VC Limax DS1 (categorie B dames), VC WIK Groot-Ammers HS2 (categorie A heren), Volley2B HS2 (categorie B heren), Sliedrecht Sport JA1 (categorie Jongens A), Next Volley Dordrecht JB1 (categorie Jongens B), Sliedrecht Sport JC1 (categorie Jongens C), Sliedrecht Sport MA1 (categorie Meisjes A), Sliedrecht Sport MB1 (categorie Meisjes B), Peelpush MC1 (categorie Meisjes C),  Erasmus Volley XR1 (categorie Mix Recreanten) en VC Olympia HR1 (categorie Heren Recreanten)

Finales regio West
De finaledag in regio West begon met een unieke wedstrijd. Dinto MB1 stond in de finale tegenover Dinto MC1. Dat laatste team leverde een fenomenale prestatie door als C-jeugdteam de finale in de meisjes B groep te halen. Met goed verzorgd spel (dat gold overigens ook voor MB1) werd flink tegenstand geboden aan de oudere teamgenoten. Helaas mocht het niet baten, want de beker ging uiteindelijk met meisjes B meer naar Warmenhuizen.

In dames groep A was kampioen VOLEVO te sterk voor Dosko. In Groep B was Sovoco de baas over MOVE. De recreanten van Servia (groep C) redden het niet tegen Jupiter. US (groep A Heren) was het aan hun stand verplicht om als 3e divisieploeg te winnen van Promotieklasser MOVE en dat gebeurde ook. In Groep C voerden de recreanten opnieuw de boventoon. RVN won in een spannende wedstrijd van Cratos.

Bij de jeugd won Prima Donna Kaas Huizen wel de jongens A-finale van VV Utrecht, maar verloor de club in de jongens B-finale van Inter Rijswijk. Bij de meisjes was er ook succes voor Inter Rijswijk A1 tegen VV Utrecht.

We kijken terug op een zeer geslaagde dag in alle regio’s. Dank aan alle organiserende verenigingen, vrijwilligers en scheidsrechters voor hun inzet!