Bron: Fotohoogendoorn.nl
Bron: Fotohoogendoorn.nl
  • Publicatie 23-02-2023

Nieuwe leden door Sportspeeltuin en Action Volley

Maakt jouw club al gebruik van de subsidie voor de Sportspeeltuin en/of Action Volley?

Al enkele jaren loopt het ledenaantal terug in de leeftijdscategorie onder twaalf jaar. In coronatijd is deze afname versneld, omdat er o.a. nauwelijks instroom van nieuwe leden is geweest. Daar willen we samen met clubs verandering in brengen. Zo is er subsidie beschikbaar voor verenigingen die starten met de sportspeeltuin (4-6 jaar) of Jeugdvolleybal vanuit de visie van Action Volley (6-12 jaar) opzetten óf daar op een nieuwe locatie mee beginnen. Er wordt al volop gebruik gemaakt van de subsidie en de eerste resultaten zijn positief.  
 
Nieuwe leden dankzij Sportspeeltuin & Action Volley  
Een aantal feiten en cijfers op een rij: meer dan 50 verenigingen bieden momenteel de Sportspeeltuin aan en 17 clubs zijn opnieuw of op een nieuwe locatie met Jeugdvolleybal gestart. De helft van de kinderen die meedoet aan activiteiten die vanuit de subsidie zijn opgestart, worden vervolgens lid van de vereniging. Dankzij die nieuwe leden zijn er clubs die na lange tijd weer één of meerdere CMV-teams hebben. Daarnaast biedt de instroom van nieuwe leden verenigingen de mogelijkheid om jeugdvolleybal op nieuwe locaties aan te bieden.  
 
Sportspeeltuin: motorische ontwikkeling staat centraal  
De Sportspeeltuin is erop gericht om jonge kinderen tussen de 4-6 jaar lekker te laten spelen en bewegen, terwijl ze ongemerkt hun motorische vaardigheden ontwikkelen. Tijdens de lessen zijn kinderen niet specifiek met volleybal bezig, maar ze zijn wel in een volleybalomgeving actief. Zo wordt er in de oefeningen gebruikgemaakt van een volleybal en een volleybalnet. Op die manier maken de kinderen kennis met de sport en de vereniging. Als ze wat ouder zijn, kunnen ze doorstromen naar Cool Moves VolleyNaast dat de Sportspeeltuin veel voordelen biedt voor de ontwikkeling van de jongste jeugd, levert het de organiserende vereniging dus ook nieuwe leden op.  
 
Hier lees je meer over de Sportspeeltuin 

Action Volley: volleybal vanuit de ogen van kinderen 
Kinderen willen graag invloed hebben op de training en dat kan vanuit de visie van Action Volley. Ze willen plezier hebben, maar de training moet tegelijkertijd ook stoer zijn. Daarnaast willen kinderen graag dat elementen zoals smashen en scoren veel terugkomen. Vanuit Action Volley worden o.a. oefeningen aangeboden waarin kinderen moeten samenspelen, op die manier beter worden én via ‘game levels’ omhoog kunnen gaan. Net als in de videogames die ze spelen. In de Action Volley visie zitten ook nieuwe spelvormen, zoals de Hotseat, Basic Volley en Spikeball.  
 
Hier lees je meer over Action Volley 

Maakt jouw club ook gebruik van de subsidie?  
Grijp je kans en maak ook gebruik van de beschikbare subsidie. Hier vind je meer informatie. Staat het antwoord op jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact op met Rutger Nienhuis via rutger.nienhuis@nevobo.nl of bel 06-82095590.