Yalcin (2e van links),Wijnstra (6e van links), Van Zanten (8e van links)
Yalcin (2e van links),Wijnstra (6e van links), Van Zanten (8e van links)
  • Publicatie 23-01-2023

Drie Eredivisiescheidsrechters gepromoveerd

Goed nieuws voor drie internationale scheidsrechters van de Nevobo. Marco van Zanten, Süleyman Yalcin en Mark-Jan Wijnstra zijn namelijk gepromoveerd.

Tijdens de vergadering van de Referee Commission van de CEV afgelopen week is besloten dat Marco van Zanten is gepromoveerd van groep 2 naar de A-groep en Süleyman Yalcin van groep 3 naar groep 2. Mark-Jan Wijnstra is ook officieel international geworden en daar is hij trots op: “Het mooiste is dat je één van de zes scheidsrechters bent die zijn/haar land mag vertegenwoordigen en daar ben ik ontzettend trots op. Daar komt bij dat je wedstrijden mag fluiten waar je anders niet naar toe zou gaan. Iedere Europese wedstrijd is een cadeau en ik mag daar (regelmatig) naar toe.”

Je gaat Van Zanten, Yalcin en Wijnstra o.a in actie zien in de Champions League, CEV Volleybal Cup en de Volleybal Challenge Cup. Namens de Nevobo: van harte gefeliciteerd en heel veel succes met jullie carrière.

De Nevobo is trots op al haar scheidsrechters en in het bijzonder op de internationale scheidsrechters die een rolmodel zijn voor de gehele arbitrage. In de top draaien nu tien Nederlandse scheidsrechters mee. Zes van hen (en één challenge referee) zijn actief in het indoorvolleybal, één in het zitvolleybal en twee (plus één kandidaat-international) in het beachvolleybal. Daarnaast is er nog een groep waardevolle supervisors, referee coaches en technical delegaties die de Nevobo vertegenwoordigt bij veel internationale wedstrijden en toernooien.

Internationaal wordt de Nevobo vertegenwoordigd door Cor van Gompel in de European Referee Commission (ERC) en door Frans Loderus in de Referee Commission van de FIVB.