De trainer ziet het verschil
De trainer ziet het verschil
  • Publicatie 21-12-2022

De trainer ziet het verschil

De trainer zorgt ervoor dat iedereen zich op zijn plek voelt en dat niemand wordt uitgesloten. In het magazine 'De trainer ziet het verschil' zijn tools verzameld die daarbij kunnen helpen.

We spreken van een positieve sportcultuur als iedereen, ook de kwetsbare sporter, onbezorgd en met plezier kan sporten. In een omgeving waarin het zowel fysiek, persoonlijk als sociaal goed gaat met iedereen. Dit zorgt voor een gevoel van erbij horen, mogen zijn wie je bent en ieders kwaliteiten respecteren. Het doel is sporten in een inclusieve omgeving: een omgeving waarin alle kleuren, smaken en eigenaardigheden samen komen en samen sporten.

Magazine: 'De trainer ziet het verschil'
Jij als trainer maakt iedere training en wedstrijd een verschil. Je probeert jouw spelers te inspireren, motiveren en te ontwikkelen door middel van tips en aanwijzingen. Daarbij heb je ook aandacht voor het creëren van een team- of groepsgevoel. Jij zorgt ervoor dat iedereen zich op zijn plek voelt en dat niemand wordt uitgesloten. Om je daarbij te helpen, is het verhaal van inspirerende trainers, hun aanpak en verschillende spelvormen verzameld in het nieuwe magazine ‘De trainer ziet het verschil’.

Download hier het magazine 'De trainer ziet het verschil'

Dit magazine is voor alle trainers die zich realiseren dat zij echt enorm belangrijk zijn voor jeugdige sporters en het verschil kunnen maken. Voor de trainers die willen laten zien dat verschillen erbij horen, sterker nog: dat verschillen mooi zijn, dat veelkleurigheid mooi is, inderdaad: dat iederéén erbij hoort.

Maar, hoe doe je dat dan? Hoe zorg je dat een groep een groep wordt? Hoe zorg je dat je kunt corrigeren als grapjes foute grapjes worden of als je ziet dat ‘anders zijn’ in jouw groep blijkbaar toch niet gerespecteerd wordt? Daarvoor biedt dit magazine handvatten, aanpakken, werkvormen en tips. Het biedt ook inspiratie van collega-trainers die vertellen hoe zíj van een groep een groep maken. Hoe zorgen zij dat iedereen zich welkom voelt en hoe gaan zij om met de eerste signalen van buitensluiten? Laat je inspireren door het magazine. 

Hand-outs magazine 'De trainer ziet het verschil'

Bron: www.amsterdam.nl.