Het DWF in de praktijk
Het DWF in de praktijk
  • Publicatie 07-11-2022

Opstartproblemen voor vernieuwd DWF

Dit seizoen zijn we overgestapt naar het nieuwe DWF 2.0. Een nieuwe uitstraling, met nieuwe en andere functionaliteiten. Helaas verloopt nog niet alles zoals we graag willen.

Veel gaat al goed, maar ook een aantal dingen nog niet. We werken hier achter de schermen hard aan. We vinden het enorm vervelend dat het nieuwe Digitaal Wedstrijd Formulier (DWF) niet vlekkeloos werkt en dat meerdere vrijwilligers hier last van ondervinden. We hopen op jullie begrip en geduld. 

We proberen de problemen met het DWF zo spoedig mogelijk op te lossen. Gelukkig gaat het grootste gedeelte van de te spelen wedstrijden wel goed met het nieuwe DWF en verloopt slechts een klein percentage niet soepel.

Meest voorkomende foutmeldingen
Onderstaand een kleine instructie over de foutmeldingen die voor kunnen komen:

Melding 401
Deze melding kun je krijgen na afloop van de wedstrijd. De aanvoerders en de official hebben aangegeven dat alles akkoord is en je drukt op verzenden. Wij zijn dit probleem aan het onderzoeken en hopen de oorzaak hiervan op korte termijn te kunnen achterhalen.

Tot die tijd kun je dit (waarschijnlijk) oplossen door uit te loggen, opnieuw in te loggen in het DWF en de wedstrijd te openen. Druk hierbij weer op “start wedstrijd” (gegevens gaan niet verloren) en open het formulier opnieuw. Vaak kun je dan het formulier insturen. Mocht dit niet het geval zijn, volg dan de instructie op het formulier.

Melding 403
Je kan het DWF alleen gebruiken/openen voor de wedstrijden van teams van de vereniging waar je lid van bent. De oorzaak is: gebruiker wil een formulier van een wedstrijd openen maar is GEEN lid van de thuisspelende vereniging en is GEEN lid van de uitspelende vereniging. Tevens is de gebruiker GEEN official bij deze wedstrijd. De melding die verschijnt wordt aangepast in de nieuwe update van het DWF.

Melding 500
Deze melding verschijnt ook aan het eind van de wedstrijd. Dit is vaak de oorzaak van een foutieve (niet geldige) setstand. Check dit dus even goed en pas het aan (dat kan alleen bij setresultaat invoeren). Bij "Live bijhouden" gaat er iets verkeerd met de puntentelling. Mocht dit gebeuren dan zien we hier graag een verslagje van wat er exact gebeurd is. Hoe specifieker dit beschreven wordt, hoe beter wij kunnen achterhalen wat het probleem is geweest. Denk hierbij aan bijvoorbeeld de getoonde foutmeldingen, wegvallende verbindingen (wanneer. komt dit voor?), correcties tijdens de wedstrijd, wisselende gebruikers, doorgaan op andere devices etc. Dit verslagje kun je mailen naar competitie@nevobo.nl

Officials
Je kan een (aangewezen) official verwijderen als deze niet is opgekomen en een andere official hem/haar vervangt. Klik op het schermpje "Officials" als je de wedstrijd hebt opgeroepen. Klik op de desbetreffende official en klik onderaan op official wissen. De (aangewezen) official wordt verwijderd. Je kan dan een nieuwe official plaatsen/toevoegen. Dat kan ook met de 2e official of met een teller. Indien een (aangewezen) official er niet is of officials wisselen van functie dit dan graag vermelden/verwerken in het DWF. Binnenkort zal er online een handleiding zijn voor de officials voor het gebruik van het DWF.

Rugnummers DWF
Op dit moment verschijnen er geen, of gedeeltelijk rugnummers in het DWF. Het is zo dat deze wel zichtbaar zijn in het teambeheer, maar niet meegenomen worden naar de teams bij de wedstrijd. We weten van het probleem. Om dit op een snelle manier op te lossen doe je het volgende:

  • Open het DWF
  • Open de wedstrijd die je wil gaan spelen om het team te bewerken in het tabblad "Programma"
  • Druk op je team (Maak je team compleet) De teamsamenstelling opent zich.
  • Druk op de 3 puntjes rechtsboven bij de teamsamenstelling.
  • Kies voor: “Kopieer team van een andere wedstrijd”. De wedstrijd(en) die eerder gespeeld zijn verschijnen.
  • Kies hier een eerder gespeelde wedstrijd
  • De teamsamenstelling van die wedstrijd wordt ingeladen met daarbij de rugnummers van die wedstrijd.

Tip

Wist je dat je van te voren al de spelers kunt invullen, zodat dit tijd scheelt aan de wedstrijd-/tellerstafel?

De wedstrijdsecretaris van je vereniging heeft al veel gegevens van je team in de opgave teamsamenstelling aan de Nevobo doorgegeven, zoals namen van spelers, rugnummers, wie libero, aanvoerder en coach is en eventueel de vaste invallers uit een ander team. De geregistreerde gegevens zie je terug in het DWF (dwf.nevobo.nl of de volleybal app) na het aanklikken van het team. Per wedstrijd kun je afwijkingen ten opzichte van het team eenvoudig aanpassen voorafgaand aan de wedstrijd. Bijvoorbeeld als er een speler een ander rugnummer of andere functie heeft of als er invallers meedoen. De wijzigingen kun je op de wedstrijddag aanbrengen via "teambeheer", maar wat veel handiger is om dit al één of meerdere dagen van tevoren te doen, zodat je vóór aanvang van de wedstrijd weinig hoeft te doen.

Na de wedstrijd is het de taak van de aanvoerder om een aantal dingen te controleren. De (eind)uitslag, wie heeft er (niet) gespeeld en zijn de eventuele straffen correct geregistreerd? Als de gecontroleerde gegevens correct zijn dan kun je onderaan het DWF op de groene akkoordbalk klikken  De scheidsrechter (official) zet als laatste zijn akkoord en de uitslag wordt online verstuurd en is direct zichtbaar op volleybal.nl. en de volleybal app. Er kunnen dan geen wijzigingen meer doorgevoerd worden.

Inloggen in het digitale formulier kan via dwf.nevobo.nl of via de volleybal app (via de wedstrijd kun je in de app en druk op 'Bekijk DWF').

Wij hopen op deze manier een stukje duidelijkheid te hebben gegeven.