Foto's Pim Waslander
Foto's Pim Waslander
  • Publicatie 02-10-2022

Herfstweer tijdens 75 jaar Nevobo

In het openingsweekend van het WK Volleybal vierden we ook 75 jaar Nevobo. Ondanks het slechte weer liep een grote groep bikkels toch de speciale wandeling door de binnenstad van Arnhem.

Deze groep bestond uit volleyballiefhebbers, oud-internationals en vrijwilligers. Een mooie mix dus. Door de regen werd er wel regelmatig even geschuild in een café of restaurantje. Er vonden op de pleinen in het centrum van Arnhem diverse volleybalactiviteiten plaats i.s.m. sportbedrijf Arnhem. Deelnemers konden onder meer de volleybalbus en een demonstratie zitvolleybal en G-volleybal bezoeken.

Een mooi voordeel was, dat een van de highlights op de route een gesprek tussen oud-internationals was. In Dudok Arnhem blikten Manon Nummerdor-Flier, Lonneke Slöetjes, Elles olde Riekerink-Leferink, Cintha Boersma en Ingrid Piersma terug op hun tijd in Oranje. En zelfs als je onderdeel van het team bent, kun je nog opkijken tegen je idool. Voor haar eerste wedstrijd was Lonneke erg nerveus. Niet om het spelen zelf, maar omdat ze met haar grote voorbeeld Manon op de kamer moest slapen. 


In Focus Filmtheater, in een bioscoopzaal, konden de deelnemers elk half uur de DOCU: ‘De overwinning van de eeuw’ (25 jaar na Atlanta) bekijken. Deze kun je nog terugkijken:

Na een inspirerende middag in het centrum, mochten de deelnemers allemaal naar de avondsessie van het WK.