Nieuwsafbeelding
  • Publicatie 30-09-2022

Professionaliseren: lees hier ervaringen van clubs

Het inzetten van een professional is de cruciale schakel voor het voortbestaan van sportclubs in de huidige maatschappij door alle veranderingen en vragen die er op een club afkomen.

De professional binnen de club gaat het vrijwillig kader ondersteunen, begeleiden en opleiden. Vroeg of laat krijgen clubs te maken met ontwikkelingen die veel vragen van het vrijwillig clubbestuur en -kader. Zo verwacht volleyballend Nederland een goed opgeleid technisch kader en daarmee een steeds kwalitatief beter wordend aanbod. Ook verwacht men een steeds passender aanbod, waaronder steeds meer flexibiliteit in het aanbod, want tijd is tegenwoordig het meest kostbare bezit. 

Het is goed om de professionaliseringsslag te maken, zodat jouw vereniging klaar is voor de toekomst. Maar die professional vervult ook een rol in de regio. Met elkaar streef je zo gezamenlijke ambities na, waar de professional invulling of opvolging aan kan geven. Met elkaar streef je zo gezamenlijke ambities na, waar de professional invulling of opvolging aan kan geven. 

Professionaliseren lastig? Lees hier de ervaringen van andere clubs:

Meer lezen over professionaliseren of willen jullie ook een Superclub worden? 
Bekijk dan onze speciale pagina over Professionaliseren.