Nieuwsafbeelding
  • Publicatie 05-09-2022

Jeugdfonds Sport&Cultuur lanceert nieuwe campagne

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur lanceert ook dit jaar weer de campagne ‘Kies een club’ om zoveel mogelijk kinderen en jongeren de kans te geven lid te worden van een sport- of cultuurclub.

Aan de start van het nieuwe sport- en cultuur seizoen lanceert het Jeugdfonds Sport & Cultuur op 5 september de campagne Kies een club. Door de aanhoudende inflatie en dalende koopkracht raken steeds meer gezinnen in financiële problemen en hebben moeite om de sport- of cultuurclub van hun kinderen te betalen.

Campagne ‘Kies een club’

Op dit moment kunnen zo’n 2 à 3 kinderen per klas niet op volleybal, streetdance, judo of muziekles en de verwachting is dat dit aantal toeneemt. Met de campagne Kies een club wil het Jeugdfonds ouders laten weten dat zij kunnen helpen door het lidmaatschap van een club te betalen.   

Door via kieseenclub.nl contact met het Jeugdfonds op te nemen, brengen zij deze ouders in contact met een intermediair (zoals leerkracht, buurtsportcoach, schuldhulpverlener of wijkteam) die een sport- of cultuuraanvraag kan doen. Voor clubs duidelijke communicatie die je via de eigen kanalen kunt delen met je leden en volgers. 

Met de campagne ‘Kies een club’ kan een ouder of verzorger met geldzorgen via kieseenclub.nl op een laagdrempelige manier in contact komen met Jeugdfonds Sport & Cultuur. Het Jeugdfonds zorgt ervoor dat de zij in contact worden gebracht met een intermediair die een sport- of cultuuraanvraag kan doen. Een intermediair is bijvoorbeeld een leerkracht, buurtsportcoach, schuldhulpverlener of wijkteam.

Deel met ons mee!
Ieder kind verdient toegang te hebben tot sport en cultuur, ook als er geldzorgen zijn. Deel jij net als wij deze boodschap? Check de campagnepagina ‘Kies een club’ voor alle benodigde middelen en kom in actie!

Ga naar de campagnepagina ‘Kies een club’
Of JFSC Campagne toolkit Volleybal.zip

Tip: Vertel ook meer over het Jeugdfonds Sport & Cultuur op jullie website, bijvoorbeeld bij meer informatie over een lidmaatschap. Hiervoor kun je gebruikmaken van de tekst hieronder:

Jeugdfonds Sport & cultuur: iedereen kan meedoen!
Wil je graag volleyballen, maar lukt het thuis niet om de contributie te betalen? Dan is Jeugdfonds Sport & Cultuur er om jou te helpen. Lees er meer over op de website van Jeugdfonds Sport & Cultuur.