Aan de slag met jeugd
Aan de slag met jeugd
  • Publicatie 28-07-2022

Professionaliseren? Extra financiering beschikbaar

De overheid stelt extra financiering beschikbaar om aan de slag te gaan met professionaliseren of om de huidige activiteiten uit te breiden. Ga in gesprek met de gemeente en ons voor de mogelijkheden!

De minister voor Langdurige Zorg en Sport Conny Helder heeft besloten om de maximale uitkeringsbedragen per gemeente voor professionaliseren van de sport op te hogen, via de Regeling Sportakkoord. Hiermee zijn er extra mogelijkheden om aan de slag te gaan met het professionaliseren van jullie club. Dus hebben jullie ambities, maar weten jullie niet hoe er invulling aan gegeven kan worden? Dan biedt dit, naast de mogelijkheden die wij bieden vanuit Professionaliseren, extra mogelijkheden. Ook biedt dit aanvullende mogelijkheden voor clubs die al werk maken van het professionaliseren van de club.

Oproep aan clubs: Ga in gesprek met de gemeente!
De extra beschikbare financiering vanuit de gemeente is beschikbaar tot 1 januari 2024 en kan worden ingezet worden voor:

  • Clubkadercoach
  • Sportparkmanager
  • Verenigingsmanager
  • Versterken van sport en beweegaanbieders

Heeft jullie club ambities, maar zijn jullie nog niet gestart met professionaliseren? Dan biedt deze aanvullende financiering extra mogelijkheden met zich mee:

  • Versnelt starten met het professionaliseren van de club door het aanstellen van een professionele kracht.
  • Door de financieringsmogelijkheden te combineren met die van de gemeente ontstaat er meer ruimte om de professional voor meer uur aan te stellen.

Mocht je als club al werk maken van jullie ambities, samen met de professional, dan biedt deze aanvullende financiering wellicht kans om het huidige contract van de professional uit te breiden. Zo kun je nog meer impact maken!

Meer weten over professionaliseren?
Ga dan snel naar onze pagina waarin je alles leest over professionaliseren. Ook staat de Nevobo-accountmanager voor je klaar. Ga hiervoor naar de contactpagina van jouw regio.

Lees alles over Professionaliseren