Nieuwsafbeelding
  • Publicatie 12-07-2022

Samen vieren we 75 jaar Nevobo

Meld je nu aan voor een feestelijke middag en avond in (het centrum van) Arnhem!

Op vrijdag 23 september viert de Nederlandse Volleybalbond haar 75-jarig bestaan. In 1947 werd het bondsbureau opgericht in Amsterdam. Vanaf dat moment is de Nevobo dé belangenbehartiger voor volleybalclubs en zaal-, zit-, en beachvolleyballers in Nederland! Nu, bijna 75 jaar later, zetten ruim 80 medewerkers en vele vrijwilligers zich dagelijks in voor een kwalitatief goed volleybalaanbod en de ondersteuning van ruim 1.000 verenigingen en ruim 106.000 leden.

De hoogste tijd om terug te blikken op volleybalhoogtepunten van de afgelopen 75 jaar! Dat doen we graag met jullie, leden en oud-leden, in de binnenstad van Arnhem. We hebben een programma opgesteld waar het hart van volleyballiefhebbers sneller van gaat kloppen. Je duikt de geschiedenis in, kunt zelf aan de slag met je volleybalskills en als kers op de taart krijg je de kans om live getuige te zijn van topvolleybal. Het is je waarschijnlijk niet ontgaan: tegelijkertijd met 75 jaar Nevobo vindt namelijk ook het FIVB WK Volleybal Vrouwen 2022 plaats. Arnhem is één van de drie speelsteden, met het GelreDome als speellocatie.

Programma 75 jaar Nevobo
We kunnen het volledige programma voor 24 september nog niet prijsgeven, maar als warming-up geven je graag een voorproefje.

Je bent vanaf het begin van de middag welkom in het centrum van Arnhem waar je ontvangen wordt met een goodiebag. Daar begint een mooie wandeling door de binnenstad van Arnhem van 2,3 kilometer. De tour leidt je langs meerdere highlights uit de geschiedenis van 75 jaar (top)volleybal. Onderweg maak je een tussenstop bij de Trophy Tour en kun je jezelf vereeuwigen met de WK-beker. Ook kom je tijdens je wandeling verschillende volleybalactiviteiten tegen. Die kun je benutten om je eigen skills naar een hoger niveau te tillen. We zorgen ervoor dat je energiepeil op orde blijft tijdens deze middag. In het centrum van Arnhem kun je neerstrijken voor een hapje en/of drankje.

Aan het einde van de dag is het tijd om van het verleden over te schakelen naar spektakel in het heden. Vanaf 18.30 uur mag je alle wedstrijden van de avondsessie van het WK bijwonen!

Het programma voor deze avond is als volgt:

18.30 uur        Dominicaanse Republiek - Korea
19.30 uur        USA - Kazachstan
20.30 uur        Brazilië - Tsjechië

Ben je daarna nog niet verzadigd? Geen probleem, we trakteren alle deelnemers van 75 jaar Nevobo op 25% korting op een ticket voor Nederland-Kameroen op zondag 25 september om 16.00 uur.

Voor wie is 75 jaar Nevobo?
We vieren deze mijlpaal graag met leden en oud-leden.

Hoe schrijf ik me in voor 75 jaar Nevobo?
Via dit inschrijfformulier geef je je op voor het programma op zaterdag 24 september. Meld je snel aan, er is beperkt plek en vol=vol!

Wat kost 75 jaar Nevobo?
Een ticket kost 7,50 per persoon. Je betaalt op het moment dat je je inschrijft via het inschrijfformulier.

Tot slot: meer informatie volgt!
Als we meer informatie hebben over het programma voor 75 jaar Nevobo dan communiceren we dat via een mailing naar alle deelnemers. Houd je mailbox dus in de gaten! Daarnaast wordt alle informatie verzameld op deze pagina. 

En dan nog even dit: neem op 24 september je oude volleybalschoenen mee! 
Op deze feestelijke dag organiseren we samen met Lets Keep The Ball Flying een inzameling voor jouw oude volleybalschoenen.

Lets Keep The Ball Flying heeft als grootste doel om de wereldwijde volleybalfamilie met elkaar te verbinden en uit te breiden. Hierbij wordt de kracht van het volleybal gebruikt als aanjager van sociale ontwikkeling voor de gemeenschappen die dit het meest nodig hebben.

De stichting start en ondersteunt projecten die deze missie bevorderen. Projecten variëren van clinics en coachingcursussen in ontwikkelingslanden tot het stimuleren van empowerment van meiden op het platteland in Nepal. Daarnaast worden volleybalkleding en materialen ingezameld om vervolgens te worden hergebruikt op locaties waar mensen deze middelen niet voor handen hebben. Daar hebben we jouw volleybalschoenen hard voor nodig.

Met jouw schoenen kunnen we kinderen en volwassen blij maken, dus neem ze deze dag mee!

Zie de website of het Instagramaccount (@letskeeptheballflying) voor meer achtergrond over de stichting en haar projecten.

Vragen?
Heb je vragen over 75 jaar Nevobo? Neem dan contact op met Kira Schorn via Kira.schorn@nevobo.nl.