Nieuwsafbeelding
  • Publicatie 24-05-2022

Maak werk van gezonde voeding met de Foodcamp!

Meer sportplezier voor jullie leden? Maak dan werk van gezonde voeding. Met de Foodcamp heb jij straks alle kennis in huis over sport en gezonde voeding. Meld je club aan!

Maak een sport van lekker eten!

In de topsport zijn voeding en sport al jaren met elkaar verbonden. Met de juiste voeding op het juiste moment kun je het verschil maken. Maar ook de leden van jouw club beleven met lekker en gezond eten meer sportplezier. Je presteert niet alleen beter, je herstelt ook sneller én je zit lekkerder in je vel. Met Foodcamp brengt de Jumbo en NOC*NSF de kennis over die jullie club nodig heeft over sport en voeding!

Verrijk je club met Foodcamp

Tijdens Foodcamp leren trainers, bestuurders, barmedewerkers en andere begeleiders alles over de rol van gezonde voeding bij het sporten. De kennis en tools die je meekrijgt, draag je over aan je leden, zodat ze bewuster om leren gaan met voeding. Zo beleven ze meer plezier aan het sporten en blijven ze fit en gezond.

De voordelen op een rij:

  • Leden leren bewuster omgaan met voeding en beleven zo meer sportplezier;
  • Trainers en begeleiders ontwikkelen zich door nieuwe kennis en vaardigheden op te doen;
  • Barcoördinatoren en bestuurders krijgen begeleiding van JOGG-Teamfit over de gezonder sportomgeving;
  • Als club creëer je een omgeving die aantrekkelijk is voor sporters en de lokale omgeving;
  • Je ontvangt kennis en tools van de sportvoedingsexperts van Jumbo en NOC*NSF;
  • Het programma is laagdrempelig en helemaal gratis!

Hoe ziet het programma eruit?

Foodcamp start met een gezamenlijke kick-off. Voor trainers/coaches en begeleiders van sporters is er daarna een winkelsessie in de lokale Jumbo en op een later moment een online coachmoment. Tussen deze sessies gaan zij op de sportclub aan de slag met het stimuleren van gezonde voeding bij sporters. De barcoördinatoren en bestuurders volgen na de online kick-off een inspiratiesessie over de gezonde sportomgeving. Zij kunnen daarna begeleiding op maat krijgen van JOGG-Teamfit. Uiteindelijk is er een finalesessie waarin alle deelnemers samenkomen, successen delen en zorgen voor de borging van gezonde voeding op de verenigingen.

Check het complete programma

Gratis fruitpakket voor de club

Fruit kan in een gezonde sportomgeving niet ontbreken. Als deelnemer aan Foodcamp ontvang je maar liefst 4 maanden lang, iedere week een fruitpakket voor op de club, aangeboden door Jumbo en NOC*NSF. Hoe lekker is dat? 

Honger gekregen?

Meld je dan aan of laat NOC*NSF weten dat je interesse hebt. Zij komen dan zo snel mogelijk bij je terug met meer informatie over het programma.

Meld je club aan!

Voor trainers: Leermodule Voeding & Sport voor trainers online
Ben je trainer en wil je alles weten over voeding & sport? Dat komt goed uit! Jij kunt nu de leermodule ‘Voeding & Sport’ voor trainers gratis volgen. 

Lees meer en meld je aan!

Geïnspireerd? Check ook onze andere verhalen over voeding
Nevobo | Succesvol gezond aanbod bij VV Irene, jullie ook?
Nevobo | Samen met JOGG voor een gezonder WK Volleybal
Nevobo | Coachkaarten: How to feed