Nieuwsafbeelding
  • Publicatie 10-05-2022

Aanbod voor sporters met beperking biedt kansen

Willen jullie aan de slag gaan met aanbod voor sporters met een beperking of jullie huidige aanbod voor deze doelgroep uitbreiden? Check de video met Hans Mater en Sandra van Wijhe en ga aan de slag!


In het gesprek in de video met Hans Mater en Sandra van Wijhe krijg je meer te horen over het optuigen van sportaanbod voor sporters met een beperking binnen jullie vereniging. In het gesprek staan ze onder andere stil bij het stappenplan ‘Samen Sporten’, van NOC*NSF.  Aan de hand van de stappen in het stappenplan wordt het traject, om te komen tot aanbod voor deze doelgroep, doorlopen om te komen tot een structureel en duurzaam sportaanbod. 

Persoonlijk contact als uitgangspunt
Sandra geeft sportclubs mee dat ze er rekening mee moeten houden dat het waarschijnlijk om een kleiner aantal sporters zal gaan dan dat sportclubs bij hun reguliere sportaanbod gewend zijn en dat het persoonlijk contact met deze doelgroep een belangrijk uitgangspunt is. Iets voor jullie club? Dan is het raadzaam om eerst contact op te nemen met ons en een buurtsportcoach of regionale coördinator om de mogelijkheden te bespreken.

Werving
Is de sportclub eenmaal begonnen met het aanbod en wil het extra sporters werven? Dan is het inzetten van de huidige sporters als ambassadeurs een aanrader. Om structureel en duurzaam sportaanbod aan te bieden is het tenslotte van belang om te investeren in het kader, ofwel coaches, trainers en begeleiding, van de sportclub.

Meer weten?
Wil je meer informatie of heb je een vraag? Neem dan contact op via: info@gehandicaptensport.nl. Ook kun je contact met ons opnemen. Shane van der Horst, coördinator zitvolleybal en g-volleybal Nevobo, staat graag voor je klaar.