Nieuwsafbeelding
  • Publicatie 25-01-2022

Er mag weer écht gevolleybald worden!

Dinsdag bereikte ons het goede nieuws dat vanaf woensdag weer in competitieverband gespeeld mag worden! Ook zijn toeschouwers weer welkom en is de kantine geopend, zij het onder voorwaarden.

Dinsdag 25 januari bereikte ons het goede nieuws dat we eindelijk weer écht mogen volleyballen. Woensdag 26 januari zijn dan ook de eerste wedstrijden weer gespeeld in competitieverband. Ook zijn per die datum toeschouwers weer welkom, zij het onder voorwaarden. Dit geldt eveneens voor de kantine, ook deze mag haar deuren weer onder voorwaarden openen. Daarbij worden ook de quarantaineregels versoepeld. 

We mogen weer, zij het onder voorwaarden 
Om de besmettingscijfers zo laag mogelijk te houden, zijn er een aantal maatregelen van kracht om sport te kunnen beoefenen, maar ook voor het bezoeken van een wedstrijd en de kantine. Deze vind je hieronder in het kort. 

Voorwaarden sport: trainen en competitie 
Om in groepsverband binnensport te beoefenen is een coronatoegangsbewijs vereist voor iedereen vanaf 18 jaar. Dit geldt dus ook voor het spelen van wedstrijden in competitieverband. Daarbij is het dragen van een mondkapje vanaf 13 jaar verplicht en is ook de 1,5 meter afstandsregel van kracht, tenzij je volleybalt. Zowel trainingen als competitiewedstrijden mogen 22.00 uur plaatsvinden.

Voorwaarden toeschouwers 
Toeschouwers zijn ook weer welkom in de tribunes. Wel moet iedereen vanaf 18 jaar een coronatoegangsbewijs tonen bij het bezoeken van een amateursportwedstrijd en vanaf 13 jaar bij een topsportwedstrijd, een mondkapje dragen bij verplaatsing en 1,5 meter afstand tot elkaar houden. Tenzij de bezoekers tot hetzelfde gezin behoren. Toeschouwers moeten om 22.00 uur de tribunes verlaten. 

Voorwaarden gebruik kantine 
Ook de kantine mag weer in gebruik worden genomen. Ook hiervoor geldt dat er een coronatoegangsbewijs getoond moet worden vanaf 18 jaar bij entree, 1,5 meter afstand gehouden moet worden tot elkaar en is het dragen van een mondkapje bij verplaatsing verplicht. Ook is een vaste zitplaats verplicht. Eenmaal plaatsgenomen, dan mag het mondkapje af. Voor afhaal is een coronatoegangsbewijs niet verplicht. De kantine moet om 22.00 uur haar deuren sluiten. Wel mag de kantine na 22.00 uur openblijven voor afhaal. 

Uitzonderingen coronatoegangsbewijs 
Een coronatoegangsbewijs is niet verplicht voor vrijwilligers of personen die beroeps- of bedrijfsmatig werkzaamheden verrichten op de sportlocatie. Dit betekent dat zowel betaalde als vrijwilligers geen coronatoegangsbewijs hoeven te laten zien op het moment dat zij een functie voor de sport vervullen in een binnensportlocatie. Zodra zij geen taak meer vervullen, moeten zij de sportlocatie verlaten. 

Aangepaste quarantaineregels 
Ook de quarantaineregels zijn versoepeld. Lees hier meer over op de website van de Rijksoverheid. 

Versoepelingen invalbepaling 
Per woensdag 26 januari is de competitie weer gestart. Aangezien de besmettingsaantallen zullen stijgen, ongetwijfeld ook binnen het volleybal, hebben wij de besturen en het wedstrijdsecretariaat van onze verenigingen per e-mail geïnformeerd over de versoepelingen betreffende de invalbepalingen. Hiermee zorgen we ervoor zorgen dat zoveel mogelijk wedstrijden door kunnen gaan.  

Ondanks de versoepeling van de quarantaineregels en invalbepalingen zal het nog steeds niet altijd lukken om voldoende spelers/speelsters op de been te krijgen. In die gevallen zullen wij daar uiteraard soepel mee omgaan. Meer info wat in die situatie te doen zal morgen ook in de e-mail aan bestuur en wedstrijdsecretariaat worden meegenomen. 

Verantwoord volleyballen? Gebruik VolleyVeilig!

Huidige maatregelen in de sport  
Om te voldoen aan alle richtlijnen en maatregelen vanuit de overheid heeft NOC*NSF in samenwerking met de sportbonden het protocol verantwoord sporten opgesteld.

Ga naar het protocol verantwoord sporten 

Om antwoord te geven op de meest gestelde vragen met betrekking tot het coronavirus en de sport, is er ook een FAQ opgesteld door NOC*NSF. Ook deze wordt zo snel mogelijk geüpdatet.  

Ga naar de FAQ NOC*NSF 

Contact 
Heb je vragen over de inhoud van het protocol of andere vragen corona gerelateerde vragen in relatie tot volleybal? Neem dan contact op met de medewerkers wedstrijdwezen uit jouw regio.