Nieuwsafbeelding
  • Publicatie 20-01-2022

Verantwoord volleyballen? Gebruik VolleyVeilig!

Er mag weer getraind worden en per 26 januari wordt er ook competitieverband gespeeld! Maar na een lockdown liggen blessures op de loer. VolleyVeilig helpt deze te voorkomen!

Na een lange tijd stilzitten neemt de kans op blessures toe. Om deze blessures te voorkomen hebben wij samen met VeiligheidNL VolleyVeilig ontwikkeld, hét warming-upprogramma voor jou en je team. Wij vertellen je er graag meer over!  

Wat is VolleyVeilig?  
VolleyVeilig is een warming-up programma (+/- 15 minuut) met verschillende oefeningen die gericht zijn op het voorkomen of verminderen van volleybalblessures. Het gaat hier met name over veelvoorkomende blessures in het volleybal: schouder-, enkel- en knieblessures. Via een compleet seizoenschema voorziet VolleyVeilig trainers en coaches elke week van oefeningen voor hun warming-up. VolleyVeilig en alle bijhorende oefeningen zijn beschikbaar via volleyveilig.nl en de VolleyVeilig app.  

VolleyVeilig-schema: Fases in VolleyVeilig  
Het seizoenschema van VolleyVeilig bestaat uit zes verschillende fases. In iedere fase wordt er rekening gehouden met de gemiddelde fysieke belastbaarheid van een volleyballer. Zo is de belastbaarheid van een volleyballer hoger richting de kerstvakantie en lager na de zomervakantie.   

Het kan natuurlijk zijn dat een volleyballer in jouw team, óf wellicht het hele team, fysiek meer aan kan dan de gemiddelde volleyballer, maar misschien ook minder. Om te achterhalen in welke fase jouw spelers kunnen starten, raadpleeg je het VolleyVeilig-schema. Uiteraard kun je ook gewoon starten bij de eerste fase van VolleyVeilig.  

Raadpleeg het VolleyVeilig-schema! 

Via het VolleyVeilig-schema lees je ook meer over het indelen van individuen op basis van hun fysieke belastbaarheid.  

Meer weten over VolleyVeilig? Raadpleeg dan de VolleyVeilig-pagina!  

Direct de VolleyVeilig app downloaden? Doe het nu en voorkom blessures!   
Download de app via onderstaande buttons!  

Ontdek het op Google Play