Mieke Damsma
Mieke Damsma
  • Publicatie 18-12-2021

Mieke Damsma nieuwe regiovoorzitter Noord

Mieke Damsma volgt per 1 januari 2022 Herman Meppelink op als voorzitter van regio Noord. Linda Fleddérus is door de bondsraad benoemd tot nieuwe penningmeester. Zij volgt Aad Verveld op.

Damsma, tot voor kort burgermeester van de gemeente Midden-Drenthe, maakt daarmee haar intrede in het bondsbestuur van de Nevobo.

Mieke Damsma

Na haar voordracht door een selectiecommissie is Damsma zaterdag in de bondsraad officieel benoemd tot nieuwe regiovoorzitter. Zij volgt Herman Meppelink op, die vanaf 1 januari 2022 technisch directeur volleybal wordt bij de Nevobo.

Mieke Damsma (57 jaar) groeide op in het Brabantse Uden en woont tegenwoordig in het Drentse Smilde. Damsma beschikt over een schat aan bestuurlijke ervaring, zo was zij in Maastricht achtereenvolgens gemeenteraadslid, fractievoorzitter van D66 en wethouder. In 2017 verhuisde zij van Limburg naar Drenthe, waar zij burgermeester werd van de gemeente Midden-Drenthe, een functie die ze tot vorige maand vervulde. De afgelopen jaren was Damsma voorzitter van de Bestuurdersvereniging van D66. Daarnaast vervult zij nog verschillende andere functies, zo is ze bijvoorbeeld onafhankelijk voorzitter van de regionale vliegvelden Eelde en Hoogeveen en voorzitter van stichting Hartveilig Drenthe (voor een dekkend reanimatienetwerk in Drenthe).

“Deze nieuwe uitdaging komt voor mij op een goed moment”, reageert Mieke Damsma. “Het voorzitterschap van Regio Noord is een hele mooie combinatie van mijn passie voor sport en mijn ervaring als bestuurder. Als wethouder was ik al graag bezig met belangrijke onderwerpen als jeugd, bewegen, gezondheid en sport. Zelf heb ik tot mijn 35e altijd gevolleybald, bij Saturnus (Uden), VoCASA (Nijmegen) en Civitas (Venlo). Ik kijk ernaar uit om aan de slag te gaan in Regio Noord en in het bondsbestuur.”

Linda Fleddérus

Naast de benoeming van Mieke Damsma werd zaterdag op de bondsraad nog een belangrijke vacature ingevuld. Linda Fleddérus werd benoemd tot nieuwe penningmeester. Zij volgt Aad Verveld op, die zich van 2013 tot heden twee periodes inzette voor de Nevobo.

Linda Fleddérus (43 jaar), woonachtig in Naarden, maakte in de jaren negentig deel uit van de selecties van Jeugd en Jong Oranje. De nieuwe penningmeester van het Bondsbestuur is in het dagelijks leven werkzaam voor de gemeente Amsterdam als Concernmanager Control en plaatsvervangend Concerncontroller.

Linda Fleddérus reageert op haar benoeming:

“Ik werd positief verrast dat deze functie op mijn pad kwam. Na een oriënterend telefoongesprek met algemeen directeur Guido Davio besloot ik mijn interesse kenbaar te maken.

Ik heb in mijn jeugd jarenlang intensief en met veel plezier gevolleybald. Ik kijk er erg naar uit om op een totaal andere manier weer betrokken te zijn bij het volleybal.

Ik ga met mijn kennis en ervaring proberen bij te dragen aan een financieel robuuste toekomst van de Nevobo en verheug mij op een prettige samenwerking met de bondsraad en directie en natuurlijk met de overige bestuursleden.”